Πα. Μαρ 29th, 2024

Νίκος Αντωνιάδης: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο – «Εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την απόρριψη της προσφυγή του Νίκου Αντωνιάδη με την οποία ζητάει να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου 2022 για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση, προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Με την πρόταση του, ο εισαγγελικός λειτουργός, είναι καταπέλτης για την συμπεριφορά του κατηγορούμενου χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετικά επικίνδυνα», «αναληθή» και «αβάσιμα» τα όσα ισχυρίζεται για τα εμβόλια, τα οποία εάν υιοθετηθούν έστω κι από μέρος του πληθυσμού υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει γενικευμένη εξάπλωση του ιού.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει: «Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο.

Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενής διακομίστηκε με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Τον τελευταίο λόγο επί της προσφυγής του έχει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Άρνηση κατηγοριών

Νωρίτερα, ο δικηγόρος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του “υπόπτου” για την υπόθεση του θανάτου 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο δικηγόρος αρνείται πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη στην προκειμένη περίπτωση και συγκεκριμένα τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση, της συνέργειας στην παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία για τα οποία κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις.

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι εκείνος στα μηνύματα που αντάλλαξε με την ασθενή της έγραφε πως η διασωλήνωση μπορεί να σώσει ένα άνθρωπο και πως είναι κατά της άνευ λόγω διασωλήνωσης.

“Από τα μηνύματα φαίνεται ότι την πείθω να διασωληνωθεί την ώρα που οι γιατροί ήταν εξαφανισμένοι. Γιατί οι γιατροί του Ευαγγελισμού την διασωληνωσαν οκτώ ώρες μετά την εντολή του εισαγγελέα; ” ανέφερε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους, δείχνοντας και τα σχετικά μηνύματα.

Πηγή: newsit.gr