Πε. Απρ 25th, 2024

Νίκος Σταυρέλης: Κύριε Δήμαρχε, ακυρώστε το διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων εδώ και τώρα, και επανάληψη με νέους όρους

Κοινοποίηση ειδήσεων

AΚΥΡΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΤΕΒΑ)

Για άλλη μία φορά μιλήσαμε στο Συμβούλιο της 30ης Δεκεμβρίου, επ΄ ευκαιρία ψήφισης του προϋπολογισμού 2020, για την αναγκαιότητα ακύρωσης του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων και ειδών ανάγκης του προγράμματος ΤΕΒΑ για τους απόρους προϋπολογισμού 2.381.000 €.

Τα είπαμε προεκλογικά, τα είπαμε αμέσως μετά τις εκλογές με αριθμούς, ημερομηνίες, ποσά και γεγονότα, τα λέμε και σήμερα.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από το Δεκέμβρη του 2018 με απαγορευτικούς όρους συμμετοχής πολλών εταιρειών, με υπέρμετρα υψηλές τιμές μελέτης και με τρομερή έκπτωση 1%!!!
Ένα χρόνο τώρα έχουμε μπλέξει με τις διαδικασίες και τα δικαστήρια των εταιρειών. Εγώ έχω θέση και θα την καταθέσω.
Κατήγγειλα τον περιβόητο διαγωνισμό και προεκλογικά , τον καταγγέλλω και τώρα. Αν περιμένετε μία απόφαση ΣτΕ ή Εφετείου, δεν ξέρω που βρίσκεται, όποιος και να κερδίσει, ο αντίδικος θα συνεχίσει. Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι έρμαιο των συμφερόντων.
ΑΚΥΡΩΣΗ του διαγωνισμού ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού χωρίς απαγορευτικούς και φωτογραφικούς όρους , και με τιμές αγοράς για τα είδη της μελέτης. Σε δύο μήνες θα έχουμε ανάδοχο.
Δυστυχώς αν το είχαμε κάνει το Σεπτέμβρη, το είχα πει και τότε, σήμερα θα είχαμε ανάδοχο και οι άποροι θα είχαν λάβει τις προβλεπόμενες προμήθειες όχι μόνο για τις γιορτές αλλά και στη συνέχεια.
Μέχρι το 2014 τα τρόφιμα των Παιδικών Σταθμών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Μουσικού σχολείου τα έπαιρναν ντόπιοι μικρομεσαίοι επαγγελματίες (δυνατότητα συμμετοχής ανά κατηγορία: οπωροκηπευτικά, κρέατα, είδη παντοπωλείου, κλπ). Τι έγινε στη συνέχεια δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ακυρώστε το διαγωνισμό εδώ και τώρα. Νέο διαγωνισμό κύριε Δήμαρχε. Εξάλλου το αποτέλεσμα του ανοικτού διαγωνισμού χωρίς απαγορευτικούς όρους για τα υλικά καθαριότητας πρόσφατα το έδειξε 58% έκπτωση.
Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα τα πάρει. Αν μπορεί ας είναι και ο ίδιος ο ανάδοχος. Δεν έχω πρόβλημα προσωπικό, αλλά ανοικτός διαγωνισμός, αρκετοί συμμετέχοντες, συμβατές τιμές αγοράς στη μελέτη και ικανοποιητικό ποσοστό έκπτωσης.