Πε. Μαρ 28th, 2024

Νίκος Ταγαράς: Η Γέφυρα στο Μεσινό θα ανακατασκευαστεί – Τα κονδύλια δεν πρόκειται να χαθούν και γι’ αυτό κάνουμε ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει το έργο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, αποτρέπεται δραστικά ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μεσινού, που «κόπηκε» στα δυο, από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2019.

Ειδικότερα, όταν την περασμένη Κυριακή, 3 Απριλίου ο Νίκος Ταγαράς είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, τον αντιδήμαρχο Φενεού,Σπύρο Κουτρέτση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Φιακά, τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόγκα και τους τοπικούς προέδρους, μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, συζητήθηκε και ο κίνδυνος να χαθούν τα πολύτιμα κονδύλια για την ανακατασκευή της γέφυρας στο Μεσινό.

Άμεση ήταν ηανάληψη πρωτοβουλίας από τον Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα, σήμερα, πέντε 24ωρα μετά το αίτημα της δημοτικής αρχής, να δοθεί παράταση έως τα τέλη του 2022 ώστε να υπάρχει ο ικανός χρόνος να συμβασιοποιηθούν όλες οι σχετικές εργολαβίες για να ξεκινήσει πλέον το έργο ανακατασκευής της γέφυρας στο Μεσινό.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και οφείλουμε να τη βρίσκουμε και να την υλοποιούμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε σημαντικά έργα όπως η ανακατασκευή της γέφυρας στο Μεσινό να εκτελεστεί κανονικά και να μη χαθούν τα πολύτιμακονδύλια που ήδη έχουν εγκριθεί.

Το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο και αναγκαίο, πράγμα που αναγνωρίζει και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την ηγεσία του οποίου συνεργάζομαι εξαιρετικά σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Νίκο Ταγαρά που ξεμπλόκαρε ένα έργο που είχε βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Όταν ήρθε την περασμένη Κυριακή στον Φενεό, πολίτες και εγώ τού θέσαμε τον κίνδυνο να χάσουμε την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της γέφυρας. Η αντίδρασή του ήταν άμεση και -όπως πάντα- αποτελεσματική. Θερμές ευχαριστίες για τη στήριξή του σε όλη την περιοχή, για ένα σωρό διαφορετικά ζητήματα».