Πα. Μαρ 29th, 2024

Νοσηλεύτριες από το Άργος στη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΜΕ μοναδικό κίνητρο τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη έξι νοσηλεύτριες από το Άργος «πετάνε» απόψε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στα νοσοκομεία όπου υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Πέντε εργαζόμενες στην παθολογική, στη χειρουργική και άλλες κλινικές καθώς και μια μαία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, αναχώρησαν το απόγευμα για το αεροδρόμιο « Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν το τιτάνιο αγώνα των συναδέλφων τους στη συμπρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό από την 6η ΥΠΕ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όσο απαιτηθεί, στο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μέσω της αρχηγού αποστολής Γεωργίας Λάμπου δήλωσαν ότι η αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες ανάγκες εκεί και η εθελοντική τους διάθεση τις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Τις νοσηλεύτριες κατευόδωσε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Μαρία Σαρίδη και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Σοφία Πετρουλά.

Κατά την αναχώρηση τους για Αθήνα με πουλμανάκι του δήμου Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος Δημ. Καμπόσος,  ευχαρίστησε θερμά τις νοσηλεύτριες για την προσφορά τους, εξήρε την ύψιστη αυτή κίνηση εθελοντισμού, ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Άργους με τη Μακεδονία από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.

Φωτο : EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ