Πα. Μαρ 29th, 2024

Ν. Βρούτσης: Ψήφιση νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι «δημιουργούμε ένα αποτελεσματικό, δίκαιο και ανταποδοτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Μιλώντας στο Έθνος, ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι τα πεδία που έχουν «κλειδώσει» βάσει και των αποφάσεων του ΣτΕ, είναι οι βελτιωμένοι συντελεστές αναπλήρωσης των συντάξεων με πολλά έτη ασφάλισης, η εφαρμογή του ελεύθερου συστήματος εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, και η αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων για όσους είχαν σύνολο συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ και περικόπηκαν το 2016. Για το τελευταίο τόνισε ότι η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και θα φτάνει έως τα 196,10 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικής ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, που θα καταβάλλεται κάθε Δεκέμβριο, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας. Το μέτρο θα ενταχθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το συνολικό κόστος του βοηθήματος υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ θα προβλέπονται αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα