Πε. Μαρ 28th, 2024

Ξεκινά η διαδικασία εκπόνησης μελετών για το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας – Μελέτες για ακόμη 4 Αρχαία Θέατρα της Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πιστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χθες Παρασκευή, με τον πρόεδρο του εν λόγω σωματείου Σταύρο Μπένο, πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας.

”Επιβεβαιώσαμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει και προεκλογικά, να υπάρξει μια στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αντιμετώπιση του πολιτιστικού προϊόντος θα αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς στον σχεδιασμό της πολιτιστικής διαδρομής θα γίνει και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας”, τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε ακόμα να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης από το “Διάζωμα” των μελετών για τα 5 μεγάλα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου, των Σικυωνίων στην Κόρινθο, το Ασκληπιείο στην Αργολίδα, της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, της αρχαίας Σπάρτης στη Λακωνία και της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μεσσηνία.

Για τις μελέτες δεν θα δαπανήσει χρήματα η Περιφέρεια, καθώς το “Διάζωμα” τις προσφέρει δωρεάν, όπως και τον όλο σχεδιασμό των πολιτιστικών διαδρομών.

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε: ”Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτή η συνεργασία, καθώς το “Διάζωμα” έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια που έχει τύχει πανελλήνιας αναγνώρισης και υποστήριξης, όπως και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΟΗΕ. Πιστεύω απόλυτα ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στον σχεδιασμό της πολιτιστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ενοποίησης των πέντε νομών σε πολιτιστικό επίπεδο. ”