Πα. Απρ 19th, 2024

Οι ταινίες με θέμα το πόκερ που δεν πρέπει να χάσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κάποτε το πόκερ θεωρείτο μία ασχολία που δεν ήταν απόλυτα αποδεκτή από όλους.

Κάποτε το πόκερ θεωρείτο μία ασχολία που δεν ήταν απόλυτα αποδεκτή από όλους. Ακόμη και στερεοτυπικά, στο άκουσμα του ονόματος του πόκερ το μυαλό πήγαινε σε μεγάλα χρηματικά ποσά και μισοσκότεινες αίθουσες σε παιχνίδια μετά τα μεσάνυχτα. Τα πράγματα έχουν, όμως, αλλάξει και πλέον το πόκερ έχει καταλάβει τη θέση που του αρμόζει στον τομέα της διασκέδασης.

Το παιχνίδι, όχι απλώς, έχει γίνει ένα από τα πλέον αγαπημένα στον πραγματικό κόσμο με κλασικές τράπουλες στο πράσινο τραπέζι που διεξάγεται με τη φυσική παρουσία παικτών, αλλά με την πάροδο των ετών και τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφερε να μπει ακόμη και στον ψηφιακό κόσμο. Οι περιορισμοί που θέτουν οι τρεις διαστάσεις και ο χρόνος έχουν πλέον καμφθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού το πόκερ μπήκε στην καθημερινότητα όλων των φανατικών φίλων του χάρη στην ύπαρξη online πλατφορμών διασκέδασης όπως της PokerStars, που το μετέφεραν οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλει κάποιος να διασκεδάσει.

Χωρίς καν να χρειαστεί να μετακινηθείς από την ηρεμία του σπιτιού σου και χωρίς να πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα για να διασκεδάσεις, είναι πλέον εύκολο με τη χρήση μίας σταθερής ή φορητής συσκευής και τη σύνδεση στο internet να παίξεις πόκερ από όπου θέλεις. Είναι δυνατόν, μάλιστα, να κάνεις κάτι τέτοιο ενώ ακούς μουσική ή παρακολουθείς μία σχετική ταινία, όπως η πιο πρόσφατη με τον Ράσελ Κρόου να ξεχωρίζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Poker Face».

Στην ταινία του 2022 ο Κρόου συναντιέται με τους παιδικούς φίλους του για την ετήσια βραδιά πόκερ που διοργανώνουν, αλλά τελικά η συνάντηση μετατρέπεται σε μία περιπέτεια με διαμάχες εξαιτίας παλιών μυστικών, πράξεις εκδίκησης και την εμφάνιση ληστών. Η ταινία πάντως δεν έδειξε να κερδίζει το κοινό ως τώρα, αφού το σενάριο έχει κενά, ενώ το ίδιο το παιχνίδι βρίσκεται στο επίκεντρο για λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι θα περίμεναν οι λάτρεις του είδους. Παρ’ όλα αυτά, το έργο μετατρέπεται σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία δράσης, που ικανοποιεί τους θεατές του είδους. Υπάρχουν, όμως, πολλές άλλες ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις αν σε ενδιαφέρει το πόκερ στον κινηματογράφο.

Το «Rounders» έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1998 και πολύ γρήγορα μπήκε στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες με το συγκεκριμένο θέμα. Ο Ματ Ντέιμον μπαίνει στο ρόλο ενός φοιτητή νομικής, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη του αδυναμία, το πράσινο τραπέζι, αθετώντας την υπόσχεσή του στην κοπέλα του, για να βοηθήσει στα δύσκολα έναν πολύ καλό του φίλο. Αυτό που κάνει αυτή την ταινία να ξεχωρίζει είναι, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι παραδίδει στον θεατή μαθήματα πόκερ με έναν οικείο τρόπο.

Η ταινία «Maverick» αποτελεί το remake μίας σειράς της τηλεόρασης που χρονολογείται το ’50 και που έχει ως κεντρικό χαρακτήρα τον Μπρετ Μάβερικ, ο οποίος όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες πόκερ, αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα από τα τουρνουά στα οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες και πραγματοποιείται σε ένα πλοίο. Η ταινία έχει εικόνες άγριας δύσης, προδοσίες και πολύ… παιχνίδι.

Το «Luna’s Game» είναι η ιστορία μίας γυναίκας που, προκειμένου να ζήσει, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, μιας και το έχει διδαχθεί από τον πατέρα της: να παίζει πόκερ. Η Λούνα καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα της. Δυνατή ταινία που μεταξύ άλλων παρουσιάζει άψογα την πορεία των συναισθημάτων του παίκτη την ώρα που διαγωνίζεται πάνω στο πράσινο τραπέζι.

Η Αμερικανίδα Μόλι Μπλουμ είχε κάνει πολλά χρόνια προετοιμασία προκειμένου να καταφέρει να γίνει Ολυμπιονίκης σκιέρ, οι τραυματισμοί της όμως δεν της επέτρεψαν να χαρεί κάποια πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάπως έτσι, ανακάλυψε το πόκερ και πώς μπορεί κανείς να διαπρέψει σε αυτό. Η ιστορία της έγινε ταινία, με το «Molly’s Game» να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της και μαζί τις δυνατότητες που σου προσφέρουν τα παιχνίδια με τράπουλα.

Δε θα γινόταν να λείπει, από καμία αντίστοιχη λίστα, το «Casino Royale». Στην ταινία, ο αγαπημένος Τζέιμς Μποντ βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του και γίνεται ο πράκτορας 007, με στόχο να κερδίσει στο πράσινο τραπέζι, τον Λε Σιφρ, τον άνθρωπο που είναι πίσω από παράνομες χρηματοδοτήσεις. Υψηλά πονταρίσματα και δράση σε μία από τις πιο διαχρονικές ταινίες.