Πε. Μαρ 28th, 2024

Οι 10 περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Κοινοποίηση ειδήσεων


This image has an empty alt attribute; its file name is kanelopoulos.gif

Περισσότεροι από 6,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,7% του γενικού πληθυσμού και στο 67,2% του ενήλικου πληθυσμού, ανακοίνωσε ο ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Με μία τουλάχιστον δόση εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 6,4 εκατ. πολίτες δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού. Σε περισσότερα από 650 σημεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα να διενεργούν ημερησίως 75.000 εμβολιασμούς.

Καθημερινά αναπτύσσονται 301 κινητές ομάδες για κατ οίκον εμβολιασμούς, 41 κινητές μονάδες που εμβολιάζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και ενώ κινητές μονάδες εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, αστέγων και Ρομά. Παράλληλα ετοιμάζονται δράσεις εμβολιασμού σε ΑΕΙ, σε μεγάλους οργανισμούς και εξελίσσεται ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με Εκκλησία.

Οι δέκα περιφερειακές ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους οι περιφερειακές ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού είναι οι εξής:

Αρκαδία, Ξάνθη , Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία. Σε αυτές τις περιοχές θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Τρίτη δόση: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για υγειονομικούς και άνω των 60

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού τρίτης δόσης για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς για τους οποίους έχουν περάσει 6 μήνες από ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση. Η λίστα θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/health/themistokleous-oi-10-perioxes-me-ta-xamilotera-pososta-emvoliasmou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram