Σα. Απρ 20th, 2024

Ολυμπία: Πυρκαγιά σε Φλόκα και Ηράκλεια – Εκκενώνονται οικισμοί

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Ιδιαιτέρως επικίνδυνη γίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία αυτή την ώρα καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη και απειλεί κοινότητες της Ολυμπίας.

Μετά τις φωτιές στην Αγία Άννα και την Καυκάνια, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων δίνεται αυτή την ώρα με πυρκαγιές στο Φλόκα και στην Ηράκλεια της Ολυμπίας, όπου μεταβαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εντολή δόθηκε για την προληπτική εκκένωση και της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ηράκλεια, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μετά την εκκένωση δύο χωριών, δόθηκε η εντολή και για εκκένωση των κοινοτήτων Πελοπίου Πλατάνου και Καυκανιάς ενώ “συναγερμός” έχει σημάνει και για την προστασία της ίδιας της Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όσον αφορά στην φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί».

Η ΕΡΤ Πύργου ενημερώνει διαρκώς τους ακροατές από νωρίς το απόγευμα με όλα τα θέματα της πυρκαγιάς. Παρακαλούμε πολύ οποίος γνωρίζει κάτι για να διευκολυνθεί η κατάσβεση της φωτιάς η να ακούσει χρηστικές πληροφορίες για την κίνηση του κλπ να επικοινωνεί με το τηλέφωνο του Σταθμού 2621033793 η να ακούει στους 102,5 την έκτακτη εκπομπή που είναι συνεχώς στον αέρα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ