Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο Θωμάς Γκιλλας μιλάει για το δήμο Κορινθίων και το μέλλον στη πόλη

Κοινοποίηση ειδήσεων
         Ο Θωμάς Γκιλλας μιλάει για το δήμο Κορινθίων και το μέλλον στη πόλη.

Γ.Σ Σου έλειψαν τα δια ζώσης συμβούλια;

Θ. Γ Καλή η τεχνολογία για τα δια περιφοράς συμβούλια κ ψηφίσματα που έγιναν με αυτό το τρόπο και γρήγορη κ λύνει γρήγορα θέματα. αλλά ναι ήρθαν πίσω αρκετα πράγματα με τον να μην υπάρχει κανονικό συμβούλιο,και δεν ήταν δικό μας θέμα μόνο. Ανυπομονώ να πείσω ή να με πείσουν ξανά οι συνεκλεγμενοι μου για ένα θέμα, μια εισήγηση δια ζώσης σύντομα.

Γ.Σ τι σου έμαθε ο κορωνοιος;

Θ.Γ Ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί οπως κ συνεχίστηκε εξ άλλου και αυτό με βοήθησε πολύ το πρώτο καιρό γιατί πάντα σκεφτόμουν αυτό, και ότι και οι φίλοι είναι έμμεση οικογένεια τελικά. Έτσι το περάσαμε μαζι με τη παρέα μου. Σαν οικογένεια. Αλλά με την οικογένεια να έχει πάντα το πρώτο ρόλο γιατί με το κοβιντ οσο να είναι ανησυχούσα.

Γ.Σ Από ποτε είσαι στα κοινά;

Θ.Γ Απ τον Μαη του 2014 με εκείνες τις δύσκολες κ χρονοβορες δικαστικά τότε εκλογές που σίγουρα θυμάσαι,εγώ δεν πρόκειται να τις ξεχάσω γιατι ήταν οι πρώτες μου.

Γ.Σ Τι γνώμη εχεις για τον Αλέξανδρο Πνευματικό;

Είναι ενας παρά πολύ έμπειρος αυτοδιοικητικός και η συνέργασια μου ήταν εποικοδομητική εως τις αρμοδιότητες που είχα.

Γ.Σ. Για την νέα δημοτική αρχή;

Θ.Γ Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί όπως είπα προηγουμένως και όχι να έχουμε μείνει στο 2019 ακόμα. Γιατί εκεί έχουμε μείνει κύριε Στεφανη. Είναι δυο χρόνια δημοτική αρχή ήδη,δεν είναι καθόλου νέα λοιπόν κύριε Στεφανη,έχει ευθύνες μεγάλες και σαν πολίτης όχι σαν σύμβουλος του τοπικού της Κορίνθου νιώθω ότι είμαι ακόμα στο 2019 και εσείς που κυκλοφορείτε πιο πολύ απ εμένα θα το βλέπετε περισσότερο κ θα σας το λένε.

Γ.Σ Η γνώμη σας για τον κύριο Νανοπουλο δηλαδή;

Θ.Γ Ήμουν σίγουρος ότι ήταν η επόμενη ερώτηση. Ο κύριος Νανοπουλος εκτός ότι ζούμε στο 2019 ακόμα και τον ενδιαφέρει η πολιτική του επιβίωση μόνο όλοι το ξέρουν κ οι δικοί του,να σας θυμίσω οτι μας άφησε χωρις ποιοτικό νερό για να έχει το Κιατο αυτη τη στιγμή,και το Κιατο να έχει επίσης την δυνατότητα αύριο να πουλήσει κ νερό σε όμορους δήμους του κ τα ταμεία του να γεμίσουν εις βαρος μας. Μπέρδεψε τους ρόλους του λοιπόν.
Για δήμαρχος του Κιατου αφού με ρωτάτε, θα ήταν πολύ καλός και θα τον ψήφιζαν δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά για τη πρωτεύουσα του νομού και τα συμφέροντα της,τα οποία είναι συμφέροντα των πολιτών της όχι. Ερχονται δύσκολες μέρες στο θέμα αυτό, και αυτό του έχει πιστωθεί εως τώρα σαν δήμαρχος κ κανενα έργο.

Γ.Σ Ποιά η γνώμη σου για την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και πως βλέπετε το μέλλον του συνδιασμού του Κυριου Πνευματικού.

Θ.Γ Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι υπέυθυνη και η απλή αναλογική δεν βοηθάει καθόλου σε αυτό. Οσο για το μέλλον του συνδιασμού της πορειας ευθύνης ειλικρινά δεν ξέρω. Σε όλο το δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν αναταραχές.

Γ.Σ Πώς βλέπετε την αντιπολίτευση του κύριου Σταυρέλη και αν πιστέυετε σε συνεργασία με τον κύριο Πνευματικό.

Θ.Γ Ερώτηση του ενός εκκατομυρίου είναι αυτή. Θα την απαντήσω ανάποδα. Στερνή μου γνώση να σε είχα τώρα. Αυτό έπρεπε να γίνει το 2019 και εφόσον δεν έγινε τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει και τώρα.
Όσο για την αντιπολίτευση του Κύριου Σταυρέλη θα δούμε απ εδώ και πέρα πόσο σκληρή θα γίνει που πλησιάζουν εκλογές. Εως τώρα έχει και αυτή τις ευθύνες της.

Γ.Σ Πως σκέφτεσαι στο μυαλο σου τη πόλη σου;

Θ.Γ Μακαρι να είχα το μαγικό ραβδί κύριε Στεφανη αλλά ένα μοντέλο πόλης που έχω στ μυαλο μου είναι το Μπράιτον. Μια παραθαλάσσια πόλη,εμείς με καλύτερα νερά προφανως,αλλά κ αυτή ειναι δίπλα στ τεράστιο Λονδίνο οπως κ εμεις στην Αθήνα κ έχουν καταφέρει να έχουν μια πολη με ζωή,φεστιβάλ,φοιτητές,εμπόριο,κ πάνω απ όλα να ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη και να ειναι περήφανος που μένει στη Κόρινθο κ να το καταλαβαίνει όταν θα επισκέπτεται καποια άλλη πρωτεύουσα επαρχίας.

Γ.Σ σας βλέπω πιο ώριμο απ το 2014 που σε γνώρισα πρώτη φορά. Εχεις σκεφτεί τη κάθοδο στις εκλογές με επικεφαλής εσένα;

Θ.Γ Είναι πιθανό. Εμένα με νοιάζει στη πολη να υπάρχει υγεία μεταφορικά. Προφανως κ κυριολεκτικά υγεία στους ανθρωπους,αλλά εννοώ ότι όλα να πηγαίνουν καλά με δουλειές ή σε κοινωνικά θέματα κ ας μη καταλαβαίνουμε εκείνη τη στιγμή ότι πάμε καλά όταν το ζούμε αυτό, και να το καταλαβαίνει καποιος επισκέπτης όταν έρχεται στη Κόρινθο οπως όταν εγώ πάω κάπου κ νιώθω αυτη την αίσθηση και το vibe που εισπράτω.

Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε κ για τις εκλογές.

Γ.Σ Σου δίνω το μαγικό ραβδί λοιπόν. Τι αλλαζεις;

Θ.Γ. Πολύ καλή ερώτηση. Αλλά οπως σας είπα. Εμενα δεν με νοιάζουν τα μικροσυμφεροντα, κ προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Με νοιάζουν τα πραγματικά συμφέροντα της πόλης,και θέλω απ τη στιγμή που θα μπει καποιος επισκέπτης στη Κόρινθο και βγάλει δεξι φλας για να στρίψει στο δέλτα να μπει στη πόλη μας να καταλάβει ότι εδώ αυτή η πόλη έχει ευημερία,υποδομές,κυκλοφορούν λεφτά κ ζουνε καλά οι κατοικοί της,και αυτό να το εισπράτει καθημερινά ο πολίτης.

Γ.Σ Θωμά χάρηκα που τα ξανά είπαμε απ κοντά.

Θ.Γ Κύριε Στεφανη χαρηκα κ εγώ πολύ γιατί όλα αυτά είχαν μείνει πίσω. Κ ο κοσμος πρέπει να γνωρίζει,οι προςδοκιες των πολιτών να είναι μεγαλες κ αντικειμενικες κ όχι να μένει πίσω κ θα τα πούμε ξανά. Γιατί ζούμε στη Κόρινθο. Είμαστε σε πολύ ωραίο σημείο.