Πα. Απρ 19th, 2024

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, ο Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. π. Πρόδρομος, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, συνοδευόμενος από τον Μοναχό Αγάθωνα Λαυρεώτη, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Θεοφιλέστατος και ο Γέροντας συζήτησαν θέματα που αφορούν στο «Περιβόλι» της Παναγίας μας, το Άγιον Όρος, καθώς και θέματα πνευματικά που άπτονται στην σύγχρονη Εκκλησιαστική και κοινωνική επικαιρότητα.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο για την ευγενική επίσκεψη του, αντάλλαξε μαζί του συμβολικά δώρα προσφέροντάς του εκ μέρους των Επισκόπων, του Κλήρου και του Κορινθιακού Λαού και ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο για να το τοποθετήσει στον τάφο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου εις μνήμη του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Παντελεήμονος του Καρανικόλα,  ο οποίος είχε Λαυρεώτικη Μοναχική κουρά, και του ευχήθηκε ο Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Παύλου, να τον ενδυναμώνει στα καθήκοντά του, χαριζόμενος σ᾿ αυτόν και την συνοδεία του ειρηνική διαγωγή και ψυχική σωτηρία.