Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο ιδιοκτήτης των περισσοτέρων γεωργικών εκτάσεων στην Αμερική

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με το Land Report, ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο ιδιοκτήτης των περισσοτέρων γεωργικών εκτάσεων στην Αμερική. Ενώ η θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει καταληφθεί από άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον Μασκ, αυτό δεν τον εμπόδισε να αγοράσει πάνω από 980.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 19 πολιτείες.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, – η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε 121 δισ. δολάρια- έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο “χαρτοφυλάκιο” γεωργικών εκτάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται στη Λουιζιάνα και στο Αρκάνσας, όπου κατέχει συνολικά περίπου 474.000 στρέμματα μόνο σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με την έρευνα του Land Report, ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησε τις αγορές γεωργικών εκτάσεων από το 2014, όταν είχε ήδη στη κατοχή του τουλάχιστον 404.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά η πιο πρόσφατη μεγάλη αγορά του ήταν μια έκταση περίπου 59.000 στρεμμάτων στο Horse Heaven Hills στην τιμή των 171 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς αξιοποιεί ο Γκέιτς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχει στην κατοχή του, ούτε εάν κάποια από τις εκτάσεις αυτές αποκτήθηκε με στόχο την προστασία της, πολλοί ωστόσο συμπεραίνουν ότι οι εκτάσεις αυτές προορίζονται για μελλοντική χρήση από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, με σκοπό της προώθηση βιώσιμων καλλιεργιών και τη γεωργική υποστήριξη των χωρών που έχουν ανάγκη.

Το Marketwatch σχολιάζει ότι ενώ ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει τις περισσότερες γεωργικές εκτάσεις στην Αμερική, δεν κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον επιχειρηματία Τζον Μαλόουν, ο οποίος κατέχει πάνω από 9 εκατομμύρια στρέμματα γης στην Αμερική.

Πηγή: perpetual.gr, newsit.gr