Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο Νίκος Τσώνης υποψήφιος μαζί με την Τασούλα Κελεσίδου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο δημοσιογράφος και τηλεσχολιαστής της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τασούλας Κελεσίδου, η οποία διεκδικεί την διοικητική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ στις εκλογές της 20ης Μαρτίου.

Η φωνή του ελληνικού στίβου αλλά και των κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων που «μπαίνουν» στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων φιλάθλων, ο δημοσιογράφος και τηλεσχολιαστής της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τασούλας Κελεσίδου, η οποία διεκδικεί την διοικητική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ στις εκλογές της 20ης Μαρτίου.

Λάτρης του στίβου από μικρό παιδί, αλλά και αθλητής του Πανιωνίου από το 1969 με ειδικότητα στα σύνθετα, ο Νίκος Τσώνης συστρατεύτηκε με την Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού και προχώρησε σήμερα στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφασή του να είναι υποψήφιος για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ:

«Είδα στίβο στο Παναθηναϊκό στάδιο και στο στάδιο Καραϊσκάκη, όπου και αγωνίστηκα με τη φανέλα του Πανιωνίου. Είμαι ο παλαιότερος εν ενεργεία δημοσιογράφος στίβου της χώρας και προέρχομαι από αθλητική οικογένεια με καθηγητές φυσικής αγωγής τον αδελφό μου και βαλκανιονίκη στο άλμα επί κοντώ Ανδρέα Τσώνη, αλλά σύζυγό μου την πρωταθλήτρια Ελλάδος στο τριπλούν Σοφία Μπακατσάκη. Υπηρετώ τον αθλητισμό από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης για περισσότερα από 35 χρόνια και διεκδικώ την είσοδο μου στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δίπλα στην Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου για την Αναγέννηση του στίβου, η οποία πλαισιώνεται από πρωταθλητές και καταξιωμένους πολίτες.»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Τσώνης από πολύ μικρός βρέθηκε στον αθλητισμό και υπήρξε αθλητής στίβου στον ιστορικό Πανιώνιο ΓΣ. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία και η ανάγκη για προβολή του αγαπημένου του στίβου.

Είναι βασικός σχολιαστής στίβου στην δημόσια τηλεόραση από το 1987 μέχρι και σήμερα, με παρουσία σε 7 Ολυμπιακούς Αγώνες, σε 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και άλλα 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Παράλληλα υπήρξε υπεύθυνος παραγωγής για την ΕΡΤ των περισσοτέρων από τις παραπάνω διοργανώσεις για την μετάδοση τους, όπως και τις μεταδόσεις της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και της παράδοσης της στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Συνοπτικά το βιογραφικό του Νίκου Τσώνη:

– Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων (διοργανώσεων, ειδήσεων, εκπομπών) της ΕΡΤ από το 1998 ως και το 2003.

– Προϊστάμενος Ειδήσεων της ΕΡΤ από το 2006 ως το 2011.

– Υπεύθυνος σχεδιασμού του οργανογράμματος της ΕΡΤ για την Διεύθυνση Αθλητικών Προγραμμάτων (2000).

– Αρχηγός της 75μελούς αποστολής της ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 και οργανωτής του σχεδιασμού της μεγαλύτερης τηλεοπτικής παραγωγής της Δημόσιας Τηλεόρασης στο εξωτερικό, όπου για πρώτη φορά μεταδόθηκαν ζωντανά και τα 13 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας, καθώς και όλες οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών που αγωνίστηκαν.

– Εκπρόσωπος της ΕΡΤ στην ένωση των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών της Ευρώπης (EBU – EUROVISION) για την διαμόρφωση της πολιτικής των αθλητικών μεταδόσεων και των οικονομικών σχέσεων των ευρωπαϊκών τηλεοράσεων με τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες στο θέμα της απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

– Δημοσιογράφος από το 1983 και για σχεδόν δύο δεκαετίες στις εφημερίδες: «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Απογευματινή» και «Sportime».

– Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

– Μέλος του ΠΣΑΤ και εκλεγμένος στο Δ.Σ. επί σειρά ετών.

– Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS).

– Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικού Τύπου (UEPS).

– Μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

– Βραβευμένος για το καλύτερο τηλεοπτικό αθλητικό ρεπορτάζ της χρονιάς (1992) για την δήλωση από την Βούλα Πατουλίδου «για την Ελλάδα ρε γαμώτο».