Τε. Απρ 24th, 2024

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο «Εξειδικευμένο στέλεχος Χρηματοοικονομικών, Πληροφοριακών και Διασυνοριακών Διαδικασιών Διεθνούς Εμπορίου» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 6 Φεβρουαρίου 2020.
Παρευρέθηκαν ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος, το μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Μπασσάμ Άζαρ, ο ομότιμος καθηγητή και της ΑΣΟΕΕ, κ. Ιωάννης Χαλικιάς, η κα Μυλούλη Γεωργία από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αριάδνη WORK, ο κ. Θεοφανόπουλος Παναγιώτης, εντεταλμένος σύμβουλος της EUROCERT και ενδιαφερόμενοι για την ενημέρωση του προγράμματος.
ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του:
Σε μια εποχή κρίσεως, όπου οι ευκαιρίες, αλλά και το χρήμα, στην τοπική αγορά σπανίζουν, οι επιχειρήσεις πρέπει να στραφούν σε άλλες αγορές, και να επιδιώκουν κέρδος μέσω της αύξησης των πωλήσεων διεθνώς.
Η Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλει καθοριστικά και ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλοι γνωρίζετε ότι μόνο η θέληση για εξαγωγές των προϊόντων δεν αρκεί.
Εμείς ως Επιμελητήριο Κορινθίας, στηρίζουμε την εξωστρέφεια και είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων που θέλουν να βρουν θέση στις αγορές του εξωτερικού.
Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι για ανάπτυξη δεξιοτήτων επί των Χρηματοοικονομικών, Πληροφοριακών και Διασυνοριακών Διαδικασιών Διεθνούς Εμπορίου, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του προγράμματος, αποσκοπώντας στην ουσιαστική αναβάθμιση και ενδυνάμωσή τους και κατ΄ επέκταση της ίδιας της εξαγωγικής επιχείρησης.
Έτσι λοιπόν έχοντας καταρτισμένο και καλά πληροφορημένο ανθρώπινο δυναμικό, ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθούμε σαν χώρα στην ευχάριστη θέση τα προϊόντα μας να κατακλύσουν τις αγορές, επαναφέροντας την χώρα μας στην θέση που τις αξίζει.