Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντάται το επόμενο χρονικό διάστημα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση θα έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και η παράκαμψη των Λαγκαδίων -θέμα για το οποίο το υπουργείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα και με πρόσφατη ανάρτηση στην “Διαύγεια” απόφασης του υπουργού η οποία αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο την εύρεση τεχνικού συμβούλου για το εν λόγω έργο, τμήμα του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, ο ανάδοχος καλείται να συνδράμει το υπουργείο κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης των μελετών του πιο πάνω έργου που έχουν ολοκληρωθεί από το 2006 και πλέον χρειάζονται επικαιροποίηση. Βάσει αυτών το Υπουργείο θα προχωρήσει, επίσης, στην κατασκευή εννέα νέων γεφυρών στο εν λόγω τμήμα.

Το εκτιμώμενο κόστος της σύμβασης διάρκειας ενός έτους ανέρχεται σε 80.500 ευρώ.