Πε. Απρ 18th, 2024

Πέτσας: Στήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά και κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα Κυριακή,στο Αλεποχώρι, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής

Δήλωσε ότι αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να έχουμε τις απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες, ενώ το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα. 

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ακόμη, ο Υφυπουργός Χρίστος και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη.