Πα. Απρ 19th, 2024

Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά – Ο πρώτος Έλληνας σε τελικό ATP (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4) και διεκδικεί την πρωτιά στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό.

Μετά τις νίκες επί των Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Σβέρεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε και τον 38χρονο Ελβετό, έξι φορές πρωταθλητή, Φέντερερ. Μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου, έχοντας μόνο μια ήττα, στο ματς με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο 21χρονος Στέφανος, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο και του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την νέα του εμβληματική επιτυχία καθώς και τις ευχές του για τον τελικό. Με την ευκαιρία αυτή του επισήμανε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθουν οι Έλληνες για το ήθος και τις επιδόσεις του παγκόσμιας εμβέλειας τενίστα μας.

Τον αγώνα τένις μεταξύ Ρ. Φέντερερ – Στ. Τσιτσιπά παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος επισκέπτεται ιδιωτικά το Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Instagram μετά το τέλος του αγώνα έγραψε: «Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα περήφανη».

«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

Η γαλλική εφημερίδα L’Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον …μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό»…

Πηγή:ΕΡΤ