Πε. Απρ 25th, 2024

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Σε αναστολή 66 εργαζόμενοι – Το πλάνο της διοίκησης για να μην προκύψουν λειτουργικά προβλήματα

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Σε αναστολή τίθενται από σήμερα 66 εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, σε εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες του «Καλημέρα Αρκαδία» αναφέρουν ότι πιθανότατα εντός της ημέρας θα εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις αναστολής για 66 εργαζόμενους, που αφορά ένα ποσοστό περίπου 7% επί του συνόλου των εργαζομένων του Νοσοκομείου (υπηρετούν 903).

Βέβαια, ο αριθμός μη εμβολιασμένων εργαζομένων είναι μεγαλύτερος, όμως βάσει της νομοθεσίας, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που έχουν το δικαίωμα απαλλαγής για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Η ουσία είναι ότι 66 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο της διοίκησης του Τάσου Τζανή για να μην προκύψουν λειτουργικά προβλήματα.

Τα ζητήματα που θα προκύψουν και θα αφορούν τον τομέα της καθαριότητας και της σίτισης, αναμένεται να καλυφθούν άμεσα μέσα από απευθείας αναθέσεις στις οποίες θα προχωρήσει η διοίκηση.

Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθούν οι γρήγορες διαδικασίες που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους τρεις μήνες) αντίστοιχων προσόντων, εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας με το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή.

www.kalimera-arkadia.gr