Πα. Μαρ 29th, 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Θέαμα στο Λουτράκι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου έλαβε χώρα ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, με τους μονομάχους να αψηφούν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και μοναδικά περάσματα!

Με την θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, παρά την θαλάσσια αύρα της περιοχής,  η δράση ξεκίνησε το Σάββατο με τα ελεύθερα περάσματα της κατηγορίας Pro, και της κατηγορίας Street Legal. Με την θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη την Κυριακή, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με τα διπλά περάσματα της κατηγορίας Pro. Μπορεί οι συμμετοχές να μην ήταν πολλές, το θέαμα και οι τρομερές μονομαχίες που εξελίχθηκαν καθόλη την διάρκεια του αγώνα κράτησε το ενδιαφέρον όλων αμείωτο.

Μεγάλος νικητής για την κατηγορία Pro, αναδείχθηκε ο Γιώργος Λαγός (BMW 3 E36 DRIFT) κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο (BMW E36). Ο Λαγός, ήταν πολύ γρήγορος και θεαματικός σε όλες τις μάχες με τους συναθλητές του και έδειξε πως φέτος αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο με την σταθερότητα που δείχνει.

Στην δεύτερη θέση, ο Χρυσανθόπουλος κατάφερε να αφήσει πίσω του όλες τις δυσκολίες με τον συμπλέκτη που τον ταλαιπώρησαν Σάββατο και Κυριακή. Συνδύασε ταχύτητα και εμπειρία και πέτυχε το πολύ καλό αποτέλεσμα δίνοντας του πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωταθλητής Χρήστος Χαντζαράς (BMW E36), κερδίζοντας στον μικρό τελικό τον Παπαγεωργίου Γεώργιο (BMW E36). Για τον πρωταθλητή ήταν μια άριστη ευκαιρία να δοκιμάσει τις καινούργιες αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο του και να είναι έτοιμος για τους αγώνες που θα λάβει μέρος στο εξωτερικό.

GRiD2019-Chantzaras-podium-a1000x600
O Χρήστος Χαντζαράς ετοιμάζεται για τις εκτός συνόρων εξορμήσεις του

Στην κατηγορία Street Legal με τα μονά περάσματα, οι συμμετοχές ήταν αρκετές με αποτέλεσμα να υπάρχουν μάχες και ανατροπές μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε “Καρπενησιώτικη μάχη”, καθώς οι Παναγιώτης Ράπτης (Nissan 200SX) και Κωνσταντίνος Τσιάκας (Opel Ascona), βρέθηκαν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό, με τον Ράπτη να επικρατεί στις λεπτομέρειες.

Στην τρίτη θέση είχαμε την μεγάλη έκπληξη του αγώνα, τον Περικλή Σαμαρά (BMW E36). Με ελάχιστες εμφανίσεις στους αγώνες Drift, είχε σαν στόχο την εκμάθηση και την απόκτηση εμπειριών, παρ’ όλα αυτά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας τον πολύ έμπειρο Τσοκάνη Κωνσταντίνο (Toyota Celica), με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς να χειροκροτούν τις προσπάθειες του, δείχνοντας σε όλους την μοναδική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Drift.

Κεντρική φωτογραφία: Chantzaras Team 22 Facebook Page / konstantinos_glinos, Πηγή: newsauto.gr