Πα. Μαρ 29th, 2024

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Έθος εστί» την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εφέτος 13 Μαρτίου, η Εκκλησία μας να εορτάζει την, από το έτος 843 μ.Χ., επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, εντός του Καθεδρικού Ι. Ναού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

 Κατά το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην πρωτεύουσα της Χώρας μας Αθήνα, στον οποίο παρίσταται η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένη από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές καλούνται εκτός από τον φιλόχριστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας, προκειμένου, ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, να προσευχηθούν αλλά και να εκδηλώσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ακλινή παραμονή στο «πατροπαράδοτο σέβας», το οποίο επέλεξαν και βίωσαν οι πατέρες μας και αποτελεί την πυξίδα για τις ορθές και γνήσιες Ελληνικές τοποθετήσεις και επιλογές μας, ώστε να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα και στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι ως Λαός και ως Έθνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί εντός του Ι. Ναού η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.

Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεΠαγκορινθιακή συμπροσευχήδηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότιοι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια,που με το αίμα και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15)!