Πε. Απρ 25th, 2024

Παρέμβαση του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το e-Λιανικό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρέμβαση του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το e-Λιανικό.

Παρέμβαση για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης e-Λιανικό, υπήρξε από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Έστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερωτική επιστολή, στην οποία επισημαίνει ένα ζήτημα – έναν όρο – που κατά το Επιμελητηριακό Συμβούλιο, τα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων βγαίνουν εκτός προγράμματος ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Διαπιστώσαμε, όμως, ότι μία από τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή των επιχειρήσεων, είναι να έχουν αναστείλει την λειτουργία τους έστω και μία ημέρα με κρατική εντολή από τις 18/3/2020. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για μια ακόμα φορά, τα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων που με κρατική εντολή παραμένουν ανοικτά να εξαιρούνται από το πρόγραμμα».

Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που ασκούν λιανικό εμπόριο σαν κύρια δραστηριότητα, αποκλείοντας τις επιχειρήσεις εκείνες που μπορεί να διαθέτουν δευτερεύοντες ΚΑΔ λιανικού εμπορίου. Επισημαίνουμε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες που ασκούν λιανικό εμπόριο, ως δευτερεύουσα ή κύρια δραστηριότητα, να χρηματοδοτήσουν τη δυνατότητά τους να προσελκύσουν την αγορά, με κάθε πρόσφορο μέσον, εν προκειμένω ηλεκτρονικά».