Σα. Απρ 20th, 2024

Παραδόθηκαν Κασιδιάρης, Πατέλης και Τσακανίκας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τρεις από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη, που παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, που παραδόθηκε στη Νίκαια, και τον Γιώργο Τσακανίκα, που παρουσιάστηκε στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν, θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την οικία του στην Πεύκη.

Τόνισε ότι «είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τα πιστεύω μου. Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται για αυτή την απόφαση. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του αναστατωμένος, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, την κόρη του, Ουρανία και λίγους οπαδούς του.