Πα. Απρ 19th, 2024

Παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου αποφάσισε η Βουλή – Ο λόγος στο Δικαστικό Συμβούλιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπέρ της παραπομπής του ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Και για τα 8 αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται, βρέθηκαν στην κάλπη 177 ψηφοδέλτια που υπερψήφισαν την πρόταση και τρία άκυρα.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Αργά το βράδυ αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σύσταση του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο θα απαρτίζεται από πέντε μέλη, τρεις Αρειοπαγίτες και δύο δικαστικούς από το ΣτΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα για να αποστείλει κατάλογο των μελών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν τα νόμιμα προσόντα, προκειμένου σε προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας, να αναδειχθούν, δια κληρώσεως τα 5 τακτικά και τα 3 αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου καθώς και ο ασκών καθήκοντα εισαγγελέα με τον αναπληρωτή του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξετάσει τα βαρύτατα αδικήματα με τα οποία παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ παραπέμπεται για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία κρατικού αξιωματούχου δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση συμμορίας.

Πηγή: ert.gr