Πε. Απρ 18th, 2024

Παρουσιάζεται το Συμφωνικό έργο “Η Μάχη της Περαχώρας”

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

O δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ανέθεσε στον αρχιμουσικό της παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας και συνθέτη Σπύρο Προσωπάρη, τη σύνθεση ενός πρωτότυπου συμφωνικού έργου, για την ανάδειξη της ιστορικής μάχης της Περαχώρας (26 και 27 Σεπτεμβρίου του 1822).

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και των 60 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, οργανώνει την παρουσίαση του έργου ”η μάχη της Περαχώρας”, την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην πλατεία Ταξιαρχών, στην Περαχώρα.

Το έργο, αποτελείται από αφηγηματικά μέρη και συνολικά 18 μουσικά κομμάτια.

Η μουσική σύνθεση, προορίζεται για Συμφωνική Μπάντα, Κοντραμπάσο, Πιάνο, Μέτζο Σοπράνο, Βαρύτονο και Μικτή Τετράφωνη Χορωδία, με τη συμμετοχή αφηγητή και έχει συνολική διάρκεια 75 λεπτά.

Η φιλολογική προσέγγιση και η δημιουργία των πρωτότυπων κείμενων και των ποιημάτων που μελοποιήθηκαν, ανήκει στο δάσκαλο και ερευνητή, Νικόλαο Γεωργίου.

Το συμφωνικό έργο, θα παρουσιαστεί σε ειδική τελετή, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Παράλληλα, θα ηχογραφηθεί και κινηματογραφηθεί, με σκοπό την αναμετάδοση του.

Με τη Φιλαρμονική, συμπράττει η διεθνούς φήμης mezzo soprano, Μαίρη Έλεν Νέζη και ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Διονύσης Σούρμπης.

Την αφήγηση του έργου και τις απαγγελίες, θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Στη συναυλία συμμετέχει η τετράφωνη χορωδία των εκπαιδευτικών μουσικής Αττικής, Choremus.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η παρουσίαση του έργου θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.