Τε. Απρ 24th, 2024

Παρουσιάστηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη οι αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, παρουσίασε το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι με την εν λόγω υποδομή ολοκληρώθηκε η δημιουργία και ο εφοδιασμός με εξοπλισμό και υλικά πρώτης ανάγκης των συνολικά 5 αποθηκών Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από μία στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ανά Π.Ε. της Περιφέρειας άμεσα διαθέσιμος εξοπλισμός και όλα τα απαραίτητα υλικά και είδη πολιτικής προστασίας προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να συνδράμουν τον τοπικό πληθυσμό κατά τις πρώτες ώρες μετά από κάποιο μεγάλης έντασης έκτακτο φυσικό γεγονός. Πρόσθεσε δε ότι σύντομα θα εκδοθεί από την Περιφέρεια ένα απογραφικό τευχίδιο με όλα τα υλικά και είδη που υπάρχουν σε κάθε μία από τις 5 αποθήκες Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα κοινοποιηθεί αρμοδίως προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας ώστε να γνωρίζουν τις δυνατότητες παροχών για τις πρώτες δύσκολες ώρες.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης προέβη σήμερα στη διανομή υλικού, εξοπλισμού και ειδών πολιτικής προστασίας προς εθελοντικούς φορείς της Π.Ε. Αρκαδίας και συγκεκριμένα προς την ΕΟΔ Αρκαδίας, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπολης και τον Σύλλογο Αρκάδων Οικολόγων Ορειβατών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις εθελοντικές οργανώσεις, αναγνωρίζοντας την σημαντική τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον παρόντα στη σημερινή εκδήλωση περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και προς όλους συνολικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες που οργάνωσαν και εξόπλισαν τις 5 αποθήκες.

Παρέστησαν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αρμόδιος για την πολιτική προστασίας αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Οικονομόπουλος, ο διοικητής ΔΙΚΕ υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.