Πα. Μαρ 29th, 2024

Πελοπόννησος: Πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή – Πρόγνωση καιρού έως τις 5 Αυγούστου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή – Πρόγνωση καιρού έως τις 5 Αυγούστου

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Αστάθεια τοπικά έντονη την Κυριακή κυρίως στην Πελοπόννησο

• Οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο στα 4 με 6 μποφόρ

• Η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη που τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-08-2020

Στη Μακεδονία, κυρίως την κεντρική, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-08-2020 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

ΤΡΙΤΗ 04-08-2020 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-08-2020

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι, αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. 

Αίθριος καιρός στην Αθήνα 

Ηλιοφάνεια στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο . Η θερμοκρασία θα πέσει στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου . 14 

Παροδικά νεφελώδης καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά . Η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγή: deltiokairou.gr