Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Θα δημιουργηθεί Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ενα υπερσύχρονο νρόουν (drone) παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος, σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, με την ευκαιρία αυτή, επαναβεβαίωσε τον επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα για την δέσμευση της Περιφέρειας να συνδράμει με κάθε τρόπο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και στην δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου, με έδρα στην Τρίπολη.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γνωστοποίησε, παράλληλα, ο Π. Νίκας ότι υπέγραψε και την δωρεάν παραχώρηση από την Περιφέρεια προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτασης  4 στρεμμάτων στην οδό Καλαμών, στην Τρίπολη, για την κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, του περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, το εν λόγω Κέντρο -που εκτιμάται ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέχρι τον επόμενο χρόνο- θα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό έχει όλα τα τεχνολογικά μέσα.

“ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ”

“Ευχαριστώ το Πυροσβεστικό Σώμα και τον κάθε έναν πυροσβέστη ξεχωριστά για τον αγώνα που δίνει σε αντίξοες συνθήκες. Ως Περιφέρεια θα είμαστε αρωγοί ηθικά και υλικά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας στον τομέα αυτόν.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ανασυγκροτήσει πλήρως τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, έχουμε προμηθεύσει ελαστικά για τα πυροσβεστικά οχήματα της Πελοποννήσου, σωλήνες δασοπυρόσβεσης, έχουμε δεσμευτεί να καλύψουμε τις δαπάνες σε εξοπλισμό που απαιτείται για την ίδρυση και λειτουργία της 9ης ΕΜΑΚ στην Τρίπολη, ενώ υποστήριξη της Περιφέρειας θα υπάρξει και προς τους εθελοντικούς Συλλόγους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας.

Εχουμε προχωρήσει σε πλήρη ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας και ήδη ετοιμάζουμε τις αποθήκες Πολιτικής Προστασίας, μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στις οποίες θα υπάρχει μέσα καταγεγραμμένο υλικό και στην κατάσταση που πρέπει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να ανταποκριθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση. Επιπλέον, έχουμε χρηματοδοτήσει την -σχεδόν εξ ολοκλήρου- αντικατάσταση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας”.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θ. Κολυβήρας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και την Περιφέρεια που διέθεσε στην Πυροσβεστική “ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα σε πανελλαδικό επίπεδο”, επισημαίνοντας τις δυνατότητες του συγκεκριμένου drone.

Oπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το συγκεκριμένο drone “έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιτήρηση των δασικών εκτάσεων ή στις περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβουμε για τη διάσωση ανθρώπου και σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Εχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνα, είτε στον συντονιστή που είναι στο έδαφος, είτε στο Συντονιστικό Κέντρο που εδρεύει στην Αθήνα. Εχει τη δυνατότητα να πετάει σε ύψος 5.000 μέτρων, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων, με ταχύτητα μέχρι και 80 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμα και με ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ η κάμερά του είναι πολύ εξελιγμένη με μεγάλη ευκρίνεια.