Πα. Μαρ 29th, 2024

Πλαστές βεβαιώσεις covid σε αποκλειστικές – Χρέωνε 10 ευρώ το «κομμάτι»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οργανωμένη διακίνηση πλαστών βεβαιώσεων για δήθεν αρνητικά τεστ covid-19, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αποκαλύφθηκε όταν δύο Γεωργιανές επιχείρησαν να μπουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χρησιμοποιώντας «μαϊμού» βεβαιώσεις για να εργαστούν παράνομα ως αποκλειστικές

Απάτη με πλαστές βεβαιώσεις μοριακών τεστ για τον κορονοϊό, αποκαλύφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς μια Γεωργιανή πωλούσε σε γυναίκες που εργάζονται ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία τέτοιου είδους έγγραφα.

Το περιστατικό, έγινε τελικά αντιληπτό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μία εκ των γυναικών, είχε πωλήσει 50 τέτοιες «βεβαιώσεις covid».

Η γυναίκα που διακινούσε και πωλούσε τις πλαστογραφημένες αρνητικές βεβαιώσεις covid συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας Ρέντη.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η γυναίκα κατάφερνε να φτιάχνει και να διακινεί τις πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων COVID-19 σε μοριακό τεστ ή σε rapid τεστ με αποτέλεσμα αρνητικό!

Όπως ομολόγησε μάλιστα είχε πωλήσει 50 τέτοιες πλαστές βεβαιώσεις για 10 ευρώ την κάθε μία.

Το άκρως ανησυχητικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι δυο από αυτές τις πλαστές βεβαιώσεις χρησιμοποίησαν δυο γυναίκες ώστε να καταφέρουν να μπουν και να δουλέψουν ως συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας – Ρέντη θα συνεχιστεί ώστε να διαπιστωθεί πού αλλού έχουν καταλήξει οι πλαστές αρνητικές βεβαιώσεις για τον covid.

Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για «πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης ασθενειών κατ’ εξακολούθηση».

Πηγή: policenews.eu