Πα. Μαρ 29th, 2024

Πλοίο με 48 επιβάτες προσάραξε σε βραχονησίδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε αβαθή στη βραχονησίδα Δασκαλονήσι έξω από το λιμάνι της Σκιάθου, προσάραξε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων.

Στο πλοίο επιβαίνουν 48 επιβάτες και 26 μέλη πλήρωμα.

Στο σημείο σπεύδει ιδιωτικό τουριστικό σκάφος προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», όπως είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ, θα είναι μεταξύ άλλων και οι θυελλώδεις άνεμοι.

«Δεμένα» πλοία

Απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, είναι σε ισχύ από το πρωί για τα πλοία ανοιχτού τύπου που παραμένουν «δεμένα» στα λιμάνια της Κέρκυρας της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται μόνο με τα πλοία κλειστού τύπου, ενώ αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι στην περιοχή που αγγίζουν τα έξι με επτά μποφόρ.

Νέα ενημέρωση αναμένεται από το Λιμεναρχείο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθεί το απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «blue star paros» από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες.

Επίσης, τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τα Χανιά και του επιβατηγού οχηματαγωγού «blue star 1» για το Ηράκλειο αντί στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία