Πα. Μαρ 29th, 2024

Πολυτεχνείο Κρήτης: Για 4 ώρες κλεισμένος στο γραφείο του ο κοσμήτορας μετά από κατάληψη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια αφίσα στάθηκε η αφορμή για να επικρατήσει ένταση στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του ιδρύματος. Ομάδα φοιτητών αλλά και ατόμων που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, κράτησε όμηρο για 4 ώρες τον Κοσμήτορα του Τμήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας, η ομάδα 20-30 ατόμων, “κρατούσε τον Κοσμήτορα όμηρο, σε αποπνικτική ατμόσφαιρα και υπό συνεχείς ύβρεις, απαγορεύοντάς του να βγει από το γραφείο, με αποτέλεσμα να αποτραπεί διδασκαλία προγραμματισμένης διάλεξης. Το αίτημα της ομάδας αυτής ήταν «να ανακαλέσει ο Κοσμήτορας το email που είχε στείλει σε φοιτητή για το περιστατικό και να υπογράψει δήλωση”!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι καθηγητές του Τμήματος, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, του απαγορεύθηκε με βία η χρήση του σταθερού τηλεφώνου του γραφείου του, ενώ παριστάμενος προσπάθησε να του βάλει στυλό στο χέρι για να υπογράψει. Επίσης, δέχτηκε φωνές και ύβρεις από άτομα ενώ τα ίδια άτομα τον βιντεοσκόπησαν. Παράλληλα, δύο μεγαλόσωμα άτομα στην έξοδο του γραφείου
«ρύθμιζαν» το ποιος έμπαινε και έβγαινε, εμποδίζοντας βίαια την έξοδο του Κοσμήτορα.

Το περιστατικό ξεκίνησε από κίνηση του καθηγητή να μεταφέρει μια αφίσα από το σημείο που βρισκόταν, στον πίνακα ανακοινώσεων. Οι φοιτητές αντέδρασαν και υπήρξε λεκτική διένεξη με δύο καθηγητές. Ακολούθησε καταγγελία στην κοσμητείας της σχολής, ενώ ζητήθηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος ενός φοιτητή, για αφισορρύπανση.

Ακολούθησε τετράωρη κατάληψη φοιτητών του ενιαίου συλλόγου, στο γραφείο του Κοσμήτορα κ. Καρυστινού, ο οποίος στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό. Ο κ. Καρυστινός δήλωσε ότι βρέθηκε σε κατάσταση ομηρίας, από φοιτητές αλλά και άτομα εκτός του Ακαδημαϊκού χώρου, οι οποίοι φέρονται να επιχείρησαν να τον εξαναγκασουν να υπογράψει δήλωση ανάκλησης του πειθαρχικού σε βάρος συγκεκριμένου φοιτητή.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές του ΔΣ του ενιαίου συλλόγου τους, δηλώνουν ότι “η κοσμητεία ασχολείται με διώξεις για αφισορρύπανση, αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τα οξυμένα προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας”.

Παραδέχονται ότι προχώρησαν σε 4ωρη κατάληψη του γραφείου του κ. Καρυστινού, διαψεύδουν ωστόσο φαινόμενα τραμπουκισμού ή απόπειρα εξαναγκασμού του Κοσμήτορα να υπογράψει έγγραφο ανάκλησης του πειθαρχικού.

Πηγή: ertnews.gr