Πα. Μαρ 29th, 2024

Πούτιν: Διέταξε ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς – Προειδοποίησε με άμεση απάντηση εάν επέμβει η Δύση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Ντονμπάς με τον Ρώσο Πρόεδρο να ανακοινώνει ειδική επιχείρηση. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία προχωρά σε ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο πως δεν έχει κανένα πλάνο για κατάκτηση της Ουκρανίας.

Χθες, υπήρξε αίτημα από Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.Σε διάγγελμά του, επεσήμανε πως η πολιτική της χώρας του βασίζεται στην ελευθερία, ένα δικαίωμα το οποίο πρέπει να έχουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ουκρανίας. Ξεκαθάρισε πως η Ρωσία θα απαντήσει, άμεσα, σε κάθε εξωτερική απειλή και επεσήμανε πως η ρωσική πλευρά δεν έχει άλλη επιλογή από το να προστατεύσει τον εαυτό της, και αυτό θα κάνει.Έκανε, παράλληλα, έκκληση στους Ουκρανούς στρατιώτες επισημαίνοντας πως υπηρετούν τους πολίτες και όχι τη Χούντα και ζητώντας τους να κατεβάσουν τα όπλα τους.

Υπογράμμισε πως την ευθύνη για την αιματοχυσία στο Ντονμπάς θα έχει το Κίεβο και κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ πως υποστηρίζουν νεο-ναζιστές στην Ουκρανία.Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παράλληλα, κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία.

Πηγή: sputniknews.gr