Πε. Μαρ 28th, 2024

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πέραν των βασικών θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της πόλης, καθώς και έγιναν προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας αλλά και της προβολής της αγοράς.
Αναλυτικότερα συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα από τα μέλη της Γ.Σ:
Επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Κορίνθου. Εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό που θέλει να κάνει τις αγορές του στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα έγινε πρόταση για χρήση του χώρου στάθμευσης αποκλειστικά από τους καταναλωτές και όχι από τους εργαζόμενους και τους εμπόρους προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός οχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός της πεζοδρομημένης περιοχής της αγοράς και τήρηση του κανονισμού, με απαγόρευση των οχημάτων, πλην των οχημάτων courier και μεταφορικών εταιρειών, που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους με χαμηλή όμως ταχύτητα, για την εξυπηρέτηση των εμπόρων.
Πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν όλοι οι έμποροι στην αποπληρωμή τους.
Μεταμόρφωση της Κορίνθου σε τουριστικό προορισμό με την αξιοποίηση του αρχαιολογικού της πλούτου , την ίδρυση νέου αρχαιολογικού μουσείου καθώς και την κατασκευή υποδομών (μαρίνα λιμανιού, αξιοποίηση παραλιακής ζώνης κ.α ). Παράλληλα διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα αγώνων δρόμου , αθλητικών τουρνουά, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.
Επίλυση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας και των περιορισμένων δρομολογίων, καθώς και σύνδεση του προαστιακού με το κέντρο της πόλης και τη λειτουργία mini bus για την μεταφορά του κόσμου στο κέντρο.
Ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με παράταση της ώρας κλεισίματος ορισμένες μέρες ,ούτως ώστε εργαζόμενοι από υπηρεσίες που δεν προλαβαίνουν έως τις 14:00, να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.
Υλοποίηση εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους φορείς όπως το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων, κατά μήκος όλων των πεζοδρόμων της αγοράς και όχι μεμονωμένα σε ένα σημείο όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν να προγραμματιστεί συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα παραπάνω θέματα ,όπως τον Δήμο , την Περιφέρεια , την Τροχαία Κορίνθου , ΚΕΠΑΠ, Επιμελητήριο Κορινθίας κ.α προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα από κοινού και να υπάρξει ένας συνολικός προγραμματισμός και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς της Κορίνθου.