Τρ. Απρ 23rd, 2024

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 100.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ 100 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 πρωϊνή, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, που εορτάζουν την 13ην Φεβρουαρίου, και στην συνέχεια θα παραγματοποιηθεί η Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όπως καθιερώθηκε πλέον, θα ενισχυθούν άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. Η επιλογή των νέων φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως τους.

Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και η παρουσία σας θα αποτελέσουν για μας συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας μέριμνα και προσπάθεια, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, αφού από το έτος 2006 έως και του έτους 2021 έχουν δοθεί 1.530 Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους, το δε προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 1.241.300,00 Ευρώ, ενίσχυση και παρηγορία για τις οικογένειες των φοιτητών μας.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογένειας, θα εκτεθεί σε προσκύνηση στον ως άνω Ι. Ναό τμήμα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα, ενώ εφιστάται η προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό.