Σα. Απρ 20th, 2024

Πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα στην αγροτική ανάπτυξη (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Κώστας Σκρέκας, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική καιΦωτεινή Αραμπατζή, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό και τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης  η νέα ΚΑΠ, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ενθάρρυνση συνεργατικών σχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα ως κεντρική προτεραιότητα. Στην μετάβαση στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Στην ανάπτυξη της «έξυπνης γεωργίας» που θα σέβεται το περιβάλλον και  στη χάραξη εθνικού σχεδίου ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος. Στην κατάρτιση νέου νόμου  για τους συνεταιρισμούς, ο οποίος θα ενταχθεί στα πρώτα δέκα νομοσχέδια «ώστε να κάνουμε τη συνεργασία των αγροτών πιο εύκολη, ενώ θα δώσουμε και φορολογικά κίνητρα στους αγρότες να συνεργαστούν μεταξύ τους» όπως υπογράμμισε. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην πάταξη των κυκλωμάτων ελληνοποίησης ξένων προϊόντων.

«Θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί» είπε ο Πρωθυπουργός «με όσους θετουν σε κίνδυνο το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους καταναλωτές, εμφανίζοντας προϊόντα, που δεν είναι ελληνικά, ως ελληνικά»

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε φιλόδοξη την ατζέντα του υπουργείου.

Πέρα από τη διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ και την πάταξη των ελληνοποιήσεων προτεραιότητα αποτελεί η χάραξη στρατηγικής για ενίσχυση της παραγωγής του εισοδήματος των αγροτών αλλά και για να αποκτήσουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία τα ελληνικό αγροτικά προιοντα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Πηγή: Πρώτο Πρώγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ