Πε. Μαρ 28th, 2024

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Δήμαρχο Κορινθίων και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Κολυβήρα Αθανάσιο, τον Διοικητή Π.Υ Κορίνθου Πύραρχο Πλατά Χρήστο και στελέχη της Π.Υ υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος. 

Στην πρώτη επαφή του Δημάρχου  με τον κ.Περιφερειάρχη τέθηκαν μείζονα ζητήματα της υπηρεσίας που άπτονται της συνεργασίας του δήμου για την επίλυσή τους.

  1. Η στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου 
  2. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σοφικό και η λειτουργία του ήταν το θέμα που έθεσε ο κ.Δήμαρχος από την πλευρά του, ένα αίτημα πάγιο της περιοχής. Το κλιμάκιο έχει ήδη λάβει ΦΕΚ δεν έχει όμως γίνει η έναρξη της λειτουργίας του απουσία κτιρίου που θα το στεγάσει. Οι δυο πλευρές κινήθηκαν στην κατεύθυνση εύρεσης κτιρίου προς ενοικίαση .
  3. Η εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειών  έκτακτης ανάγκης ήταν το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε, σχέδιο μεταξύ του Δήμου και της Υπηρεσίας το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και αναρτηθεί σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου οι πολίτες να έχουν γνώση των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Ο νομός σας είναι από τους πλέον επικίνδυνους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας από το Δήμαρχο ουσιαστική ενίσχυση στο έργο των πεπειραμένων πυροσβεστών που διαθέτει ο νομός αλλά και  των εθελοντικών ομάδων οι οποίες αποτελούν όπως παραδέχτηκε «φαινόμενο» για την Πελοπόννησο. «Κανένας άλλος νομός δεν διαθέτει τόσες εθελοντικές ομάδες και με τέτοια οργάνωση, αποτελούν πλεονέκτημα για την περιοχή σας».
  4. Η ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων με μέσα
  5. Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο προς ενίσχυση των δυνάμεων 
  6. Η δημιουργία εθελοντών πυροσβεστών σε συνεργασία με την Υπηρεσία

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ.Δημάρχου με τον Διοικητή της Π.Υ Κορίνθου προκειμένου τα παραπάνω θέματα να «τρέξουν». Παράλληλα, θα καθοριστεί και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου  ώστε η οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να είναι στο μέγιστο βαθμό. Πόσο δε μάλλον όταν η νέα νομοθεσία, με την ίδρυση Αυτοτελούς γραφείου πολιτικής προστασίας στο δήμο,  δίνει στην  Τ.Α ουσιαστικό ρόλο τόσοι στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης. 

C:\Χριστίνα\Φωτογραφίες\Δήμαρχος\Συναντήσεις στο Γραφείο\py3.jpg

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα όσο αφορά «την Τρίπολη ως έδρα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με στελέχη του Πυροσβεστικούς Σώματος στο γραφείο του στην Κόρινθο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νέος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Θανάσης Κολυβήρας, ο Διοικητής Π.Σ. Κορινθίας κ. Χρήστος Πλατάς με κλιμάκιο του ΠΣ Κορινθίας καθώς και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κορινθίας κα Ρούλα Χαρίτου.

Στη συζήτηση πέρα των δεδομένων για το νέο νόμο Πολιτικής Προστασίας όπου προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ζήτημα της πρόληψης και όχι μόνο της αντιμετώπισης των διαφόρων κινδύνων, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό από κοινού ενεργειών στο προσεχές διάστημα και δεσμεύτηκαν για την καλύτερη μεταξύ τους συνεργασία.