Πε. Μαρ 28th, 2024

Π. Νίκας: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ της Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι στα 6 από τα 8 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση πρόστιμα στα εν λόγω κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, καθώς η ορθή λειτουργία των ΚΤΕΟ συνδέεται άμεσα με την οδική ασφάλεια.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξαν στην Κορινθία 3 αιτήσεις που αφορούν στην έκδοση άδειας ταξί για την μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι σύντομα θα υπογράψει τις εν λόγω άδειες -οι οποίες, όπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, δεν είναι νέες, αλλά μετατροπή των ήδη υφιστάμενων για οχήματα που μπορούν να εξυπηρετούν την μετακίνηση αμεα.

Αναφορικά με τα οχήματα ειδικής μίσθωσης (βανάκια) εκδηλώθηκε από επαγγελματίες αυτοκινητιστές ενδιαφέρον για 5 τέτοια οχήματα στην Αργολίδα, 1 στην Αρκαδία, 2 στην Κορινθία, 4 στη Λακωνία και 1 στη Μεσσηνία. Σύντομα ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία για την αδειοδότηση των εν λόγω οχημάτων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και ζήτησε από τους εξεταστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την ικανότητα των εν λόγω.