Πε. Μαρ 28th, 2024

Σεισμός στο Άγιο Όρος: Πέφτουν σοβάδες και οι μοναχοί ψέλνουν ατάραχοι! (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο σεισμός βρήκε τους μοναχούς την ώρα της Αγρυπνίας ωστόσο όπως δείχνουν οι εικόνες δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα παρά το μεγάλο μέγεθος της δόνησης.

Στο δεύτερο βίντεο διακρίνονται καθαρά σοβάδες να πέφτουν αλλά ο ένας ιερέας συνεχίζει ατάραχος να ψέλνει, ενώ ο δεύτερος τρώει αντίδωρο, αφού μόλις έχει μεταλάβει. Ήρεμος παραμένει και ο εφημέριος του Ναού.

Τα βίντεο δημοσίευσε στο Facebook η Ιερός Ναός Πρωτάτου, στις Καρυές.

Στον χορό των Ρίχτερ το Άγιο Όρος

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Άθωνα και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα, κοντά στο σημείο που είχε καταγραφεί η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (σ.σ. το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

www.dikaiologitika.gr