Πα. Μαρ 29th, 2024

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σεισμός τώρα: Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη το πρωί της Τετάρτης (31/7). Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 μονάδες της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 31 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας στο Open TV, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς ήταν επιφανειακός και είχε επίκεντρο το Ανώγεια. Τόνισε δε ότι ο σεισμός «χτύπησε» στις γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ακόμα επιπτώσεις. «Εχουμε να κάνουμε με την τυπική σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη, αλλά θέλουμε κάποιο χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση» επεσήμανε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου και σημειώθηκε στις 7:39 το πρωί της Τετάρτης (31/7).
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές Αρχές Ρεθύμνου και Ηρακλείου – ανάμεσα στις οποίες σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.

Ο κ. Λαγουδάκης, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».