Σα. Απρ 20th, 2024

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σεισμός 5,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημείωθηκε πριν λίγο στο Ηράκελιο Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 22 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο. Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 5 χλμ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:15 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους Νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Κάτοικοι του δήμου Ηρακλείου βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη με τον οποίο το zougla.gr ήρθε σε επαφή, πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ωστόσο ο σεισμολόγος τόνισε ότι η συγκεκριμένη δόνηση σε αυτή την περιοχή, δεν ήταν αναμενόμενη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχει ένας εγκλωβισμένος σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι και επίκειται επιχείρηση.

Εικόνες από το Ηράκλειο

Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγίεςς Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Αναστάτωση υπάρχει στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους.

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε μετασεισμός 3,7 ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 ρίχτερ. 

zougla.gr