Πα. Μαρ 29th, 2024

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές-Έκτακτο συμβούλιο των Υπ. Υγείας της ΕΕ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο κορονοϊός πολιορκεί την Ευρώπη, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες μπαίνει σε φάση επιδημίας. Στη χώρα μας, 31 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου. Τα 21 από αυτά είναι συνταξιδιώτες του ζεύγους που είχαν μεταβεί με γκρουπ στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Έως τώρα έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές των μελών του γκρουπ και ο έλεγχος συνεχίζεται. Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της εξέτασης του φοιτητή από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, που ήταν μεταξύ των εκδρομέων. Σήμερα στις Βρυξέλλες συγκαλείται εν τω μεταξύ για το θέμα έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, ανάμεσά τους και ο 66χρονος ενώ άλλοι εννέα είναι σε θαλάμους αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Επίσης οκτώ γιατροί και τρεις νοσηλευτές είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό που ήρθαν σε επαφή με τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ. Σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι και οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του 66χρονου.

Έως τώρα έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές των μελών του γκρουπ και ο έλεγχος συνεχίζεται, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ εκτίμησε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα θα αυξηθούν καθώς ο αριθμός διασποράς του νέου ιού είναι πολύ υψηλός.

Την ίδια ώρα δύο ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στο Πανακαρδικό νοσοκομείο Τρίπολης, χωρίς ωστόσο να εμπνέουν ανησυχία όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Τρίπολης Πέγκυ Μπρούσαλη.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της εξέτασης του φοιτητή από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, που ήταν μεταξύ των εκδρομέων στο Ισραήλ. Παρά ταύτα κλειστό για δύο ημέρες θα παραμείνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα έως ότου γίνει η απολύμανσή του.

Κανονικά θα λειτουργήσει από την άλλη σήμερα το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ert.gr