Πα. Απρ 19th, 2024

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις περιφέρειες και τους δήμους στους οποίους κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε επτά περιφέρειες, το αποτέλεσμα των οποίων δεν κρίθηκε στον α’ γύρο, αλλά και σε δεκάδες δήμους. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η «μάχη» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Πάτρα.

Ψηφίζουμε με ταυτότητα, διαβατήριο, βιβλιάριο υγείας ή δίπλωμα, ενώ τις εκλογές κάνουν οι ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές και οι ίδιοι Δικαστικοί αντιπρόσωποι. Σήμερα η διέλευση των διοδίων θα είναι ελεύθερη, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Στη σημασία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να προχωρήσουν σε μiα δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η oποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».

Στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, θα ασκήσει στις 11 το πρωί, το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11:30 το πρωί στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 2 Ιούνη και ώρα 10.00πμ, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (Κηφισσού 2 – 4), στο 1474ο εκλογικό τμήμα.