Πα. Μαρ 29th, 2024

Σε λίγες μέρες η μεταφορά 600 Αφγανών στο στρατόπεδο Κορίνθου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο στρατόπεδο της Κορίνθου θα μεταφερθούν τις επόμενες μέρες οικογένειες Αφγανών προσφύγων στα πλαίσια του σχεδίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών της χώρας μας.

Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασ. Νανόπουλο, βουλευτές και άλλους φορείς.
Η συνάντηση έγινε για να επιδοθεί ψήφισμα του Δ.Σ. Κορίνθου με τις αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Χρυσοχοίδης γνωστοποίησε, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ότι θα μεταφερθούν τις επόμενες μέρες πενήντα μεταλλικές κατασκευές ΤΟΛ των 12 ατόμων η κάθε μία, όπου θα φιλοξενηθούν 600 άτομα που θα μείνουν για δύο μήνες.

Επίσης μέσα στο χώρο θα λειτουργήσει ιατρείο και θα υπάρχουν σαράντα αστυνομικοί μέσα στην πόλη προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο σημείο αυτό υπογραμμίστηκε η υποστελέχωση σε προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου (πχ κλειστή παιδιατρική κλινική, δυσλειτουργία Τ.Ε.Π.), γεγονός το οποίο χρήζει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, έγινε σαφές πως ο πληθυσμός των μεταναστών, που μεταφέρονται στη Κόρινθο είναι πλήρως εμβολιασμένος.
Ο Υπουργός αποδέχτηκε τη πρότασή μας και δεσμεύτηκε για την έγκαιρη εγκατάσταση ιατρείου στον χώρο του στρατοπέδου, παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας σε θέματα οργάνωσης και σύστασής του, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση τις προσεχείς ημέρες.