Σα. Απρ 20th, 2024

Σε μία σειρά από ανακοινώσεις προέβη o Παναγιώτης Νίκας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε μία σειρά από ανακοινώσεις-γνωστοποιήσεις (10 τον αριθμό), προέβη σήμερα το μεσημέρι, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στα πιο κάτω θέματα:

  1. Στην έναρξη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής:

«Αυτό το σπουδαίο όργανο θα εξυπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον», είπε με έμφαση ο νέος περιφερειάρχης.

  1. Στην επαφή του με τον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, πρώην δήμαρχο Καλαμάτας και υπουργό, Σταύρο Μπένο:

« Θα έχουμε συνεργασία σε διάφορα πολιτιστικά θέματα. Μας αφορούν τα ζητήματα των μελετών για τα 5 αρχαία θέατρο της Πελοποννήσου. Σας υπενθυμίζω, ότι θα υπογράψουμε και προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των ψηφιδωτών της Σπάρτης, καθώς και τη σύμβαση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Θα γίνει επίσης και το φεστιβάλ χορωδιών στην Καλαμάτα», δήλωσε ο κ. Νίκας.

  1. Στο διπλογραφικό σύστημα της Περιφέρειας:

« Έγινε σύσκεψη και σε 4 με 5 μήνες θα έχει εγκατασταθεί το διπλογραφικό σύστημα», υποσχέθηκε με σιγουριά ο περιφερειάρχης.

  1. Στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων/μεταναστών:

«Λέμε όχι στην λογική των στρατοπέδων, όπως αυτό συμβαίνει ας πούμε στην Κόρινθο. Είναι εθνικό το θέμα. Συμφωνούμε με τις κινήσεις της κυβέρνησης για να προχωρήσει άμεσα η σχετική προκήρυξη που αφορά την μίσθωση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα αιτήματά τους και να πάνε έπειτα εκεί που είναι να πάνε», τόνισε ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας.

  1. Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο:

«Ήταν συνεδρίαση με δύσκολες στιγμές. Υπήρξε ένταση με το θέμα των μικρών και των μεσαίων έργων της προεκλογικής περιόδου. Εμείς θέλουμε να προωθήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Εκεί είναι η στόχευσή μας. Θα αξιολογηθούν όλα τα μικροέργα. Σημαντική είναι και η ομόφωνη απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αγορά 5 οχημάτων για τις ανάγκες της Αστυνομίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δημόσιο, ουσιαστικά όμως», ισχυρίστηκε ο νέος περιφερειάρχης.

  1. Στις πληρωμές των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα Νομικά Πρόσωπα:

« Η μισθοδοσία πλέον των ανθρώπων αυτών δεν θα υπερβαίνει με τίποτα τους μισθούς των άλλων υπαλλήλων των δομών της Περιφέρειας. Αυτό είναι πλέον μία τελειωμένη υπόθεση», ανέφερε ο κ. Νίκας.

  1. Στην επιτροπή για το ΕΣΠΑ:

«Θα είναι μία διαπαραταξιακή, γνωμοδοτική επιτροπή. Πολλές φορές θα είμαι και εγώ εκεί. Υπενθυμίζω, ότι 300 εκατ. ευρώ είναι σήμερα στον … αέρα, αφού δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες», επανέλαβε ο περιφερειάρχης.

  1. Στην συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας:

« Είχα μία συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, αφού υπάρχει σχέδιο για κτιριακή επέκταση, καθ’ ύψος. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σ’ αυτό», γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, που μίλησε για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου.

  1. Στην συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης:

« Θα έχω συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων. Θα υπάρξουν και άλλες επαφές. Θέλουμε να είμαστε συμβοηθός, αρωγός και συμπαραστάτης της Μεγαλόπολης που θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο κ. Νίκας, για το … καυτό αυτό θέμα που αναμένεται να απασχολήσει σοβαρά την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

  1. Στην συνάντηση με την τέως αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων:

« Θα έχω σήμερα, μία συνάντηση με την κ. Τατιάνα Καλογιάννη (τέως αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου), για να συζητήσουμε θέματα που έχουν να κάνουν με το ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Η κ. Καλογιάννη, ήταν αρμόδια πάνω στα ζητήματα που αφορούσαν το ΣΔΙΤ Ηπείρου», τόνισε ο κ. Νίκας, που έχει υποσχεθεί κατά κόρον, ότι η περιφερειακή αρχή, θα κάνει τα πάντα για να μην χαθούν τα ευρωπαικά κονδύλια και ότι θα φροντίσει να υπάρξουν βελτιώσεις στο ΣΔΙΤ, εκεί που μπορούν να υπάρξουν.

  • Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τους δικηγόρους που θα ασχοληθούν με θέματα της Περιφέρειας, ο κ Νίκας, επανέλαβε την απόφασή του, να προσληφθούν, συνολικά 12 δικηγόροι, αφού πρώτα όμως, υπάρξει τροποποίηση του οργανογράμματος:

«Κάποια θέματα θα αντιμετωπιστούν διοικητικά. Θα δώσουμε σε δικηγόρους, το κατώτερο δυνατό τιμολόγιο ως αμοιβή. Επίσης, επαναλαμβάνω, ότι δεν θα ορίζεται δικηγόρος για τυχόν, προσωπικό μου θέμα. Θα ανακληθούν τέτοιες προηγούμενες αποφάσεις ορισμού».