Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε μεταμόσχευση ήπατος θα υποβληθεί ο ανήλικος που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Μονάχου, όπου και διεκομίσθη, μοιάζουν αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του, που παραμένει σταθερή.

Σε μεταμόσχευση ήπατος αναμένεται να υποβληθεί ο μαθητής από το Βαρικό Φλώρινας, ο οποίος δηλητηριάστηκε από κατανάλωση μανιταριών.

Δείτε – Μαθητής από τη Φλώρινα δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι γιατροί στο νοσοκομείο του Μονάχου, όπου και διεκομίσθη, μοιάζουν αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του, που παραμένει σταθερή.

Οι γονείς του 15χρονου ευχαριστούν θερμά για την κινητοποίηση των πολιτών, σημειώνοντας πως έχει ήδη συγκεντρωθεί ικανό ποσό προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του.

Η ανάρτηση της οικογένειας του μαθητή που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα για οικονομική βοήθεια για τον νεαρό μαθητή από το Βαρικό Φλώρινας. Οι νεότερες πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και η κατάστασή του είναι σταθερή, ενώ θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Η οικογένεια ευχαριστεί το πλήθος κόσμου που συνέβαλε στο να συγκεντρωθεί το ποσό για τη μετακομιδή και κάνει γνωστό ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω οικονομική ενίσχυση».

Πώς κατανάλωσε τα δηλητηριώδη μανιτάρια

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν.

Πηγή: voria.gr