Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ήδη εκδηλώνονται χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας “Φίλιππος”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας “Φίλιππος” ήδη έχουν αρχίσει σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της οποίας ωστόσο βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα από τον νέο χιονιά και το κύμα ψύχους που ενσκήπτει από σήμερα και στην περιοχή μας.

Η ετοιμότητα αυτή διαπιστώθηκε και στην σύσκεψη που συγκλήθηκε το πρωί σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπαλλήλων των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας προμήθειας υδατοδεξαμενών, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, για τις ανάγκες πυροπροστασίας, η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκε η έκδοση εγχειριδίου στο οποίο θα αναφέρονται τα αποθέματα των αποθηκών πολιτικής προστασίας στις 5 Π.Ε., καθώς και οι υπεύθυνοι για τις εν λόγω υποδομές. Το εγχειρίδιο αυτό θα διατεθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Τέλος, άρχισε ο προγραμματισμός για την διοργάνωση, σε κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα, εκδήλωσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών οργανώσεων, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο.