Πα. Μαρ 29th, 2024

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για πιθανές ένοπλες διαδηλώσεις – Φρούριο η Ουάσιγκτον

Col. Kevin McMahan, left, commander of the Washington National Guard's Homeland Response Force, visits members of the guard standing watch along a perimeter fence, Friday, Jan. 15, 2021, at the Capitol in Olympia, Wash. Security is expected to remain tight at the Capitol at least through the inauguration of President-elect Joe Biden next week. (AP Photo/Ted S. Warren)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στην Ουάσιγκτον 25.000 άνδρες της Εθνικής Φρουράς. Η πόλη έχει μετατραπεί σε μια τεράστια πράσινη ζώνη που θυμίζει στρατόπεδο και ήδη ισχύουν πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Θα κλείσουν οι γέφυρες της Βιρτζίνια που οδηγούν στην Ουάσιγκτον, 13 στάσεις του μετρό καταργούνται προσωρινά, ενώ το τεράστιο εθνικό πάρκο, αυτό που όλοι θυμόμαστε στις ορκωμοσίες να πλημμυρίζει από κόσμο έχει ήδη σφραγιστεί με τεράστιους φράχτες.

AP Photo/Susan Walsh

To FBI ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες για ένοπλες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα από σήμερα και σε όλες τις 50 πολιτείες τις επόμενες ημέρες.

Οι αρχές έχουν ζητήσει επισήμως από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και λεωφορείων να ενημερώνουν για την έλευση εξτρεμιστικών στοιχείων, ενώ η Υπηρεσία Ασφαλείας Πτήσεων, σε συνεργασία με το FBI, έχει ήδη εντοπίσει εκατοντάδες ύποπτους επιβάτες που επιθυμούν να έρθουν στην πρωτεύουσα με τα όπλα τους.

Την ευθύνη του συντονισμού της τεράστιας επιχείρησης και των δεκάδων υπηρεσιών ασφαλείας που εμπλέκονται μαζί με το Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες ανέλαβε πριν από λίγες ώρες, κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν, η Λίσα Μονακό, που ήταν σύμβουλος Εσωτερικής Ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη