Πε. Απρ 25th, 2024

Σε υγειονομικό “συναγερμό” η Ηλεία – Σε Κρέστενα, Πύργο και Αμαλιάδα οι ασθενείς με Covid-19

Κοινοποίηση ειδήσεων
Σε υγειονομικό “συναγερμό” βρίσκεται η Ηλεία, αφού χθες ανακοινώθηκαν 8 άτομα θετικά σε κορωνοϊό.

Φυσικά θα πρέπει να αναμένουμε το τι θα δείξει και το δεύτερο δείγμα του τεστ στο οποίο έχουν υποβληθεί, αλλά σίγουρα αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην περιοχή των Κρεστένων, απ’ όπου προέρχονται οι ασθενείς, αλλά γενικότερα σε όλη την Ηλεία.

Η έξαρση του ιού και στο νομό μας, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αφού φαίνεται ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να πλήξει όλες τις περιοχές και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πέρα από τα 8  χθεσινά κρούσματα, αλλά και τα 5 των προηγούμενων ημερών, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έχουμε την ανακοίνωση και άλλων ασθενών τις επόμενες ημέρες.

Πέντε θετικοί στην Κρέστενα (δημαρχείο και σχολείο)

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν χθες θετικοί στον covid-19 είναι στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όπου έχουμε συνολικά πέντε άτομα που νοσούν, υπάλληλοι του δήμου, και μια εργαζόμενη σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πού βρίσκεται στην περιοχή Κρεστένων. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των θετικών στον covid-19, έκλεισε το δημαρχείο Κρεστένων και έγινε η απαραίτητη απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι έλαβαν εντολή από τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο ΕΟΔΥ προέβη στη λήψη δειγμάτων από το σύνολο των εργαζομένων στο δημαρχείο, ενώ οι νοσούντες δεν είναι όλοι κάτοικοι ή δημότες Κρεστένων.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, ανέφερε πως θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση, αλλά και η εξέταση των υπολοίπων εργαζομένων του δήμου. Όσον αφορά τώρα το σχολείο στο οποίο εργαζόταν η γυναίκα, θα απολυμανθεί και αυτό έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Θετική στην ασθένεια και υπάλληλος της αποκεντρωμένης

Επιβεβαιωμένος ασθενής με covid-19 υπάρχει όμως και στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στον Πύργο, η οποία έκλεισε αμέσως μόλις έγινε γνωστό αυτό το γεγονός και ακολούθησε η αναγκαία απολύμανση.

Πάντως εδώ αξίζει να γραφεί, ότι παρότι υπήρξε ενημέρωση στον ΕΟΔΥ για τον ασθενή αυτόν (πρόκειται για γυναίκα), δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο κάλεσμα των υπαλλήλων της αποκεντρωμένης, οι οποίοι μάλιστα είναι αναγκασμένοι με προσωπικά τους έξοδα να κάνουν το τεστ για τον covid-19 στο νοσοκομείο του Πύργου.

Να τονιστεί ότι ο ασθενής που βγήκε θετικός, είχε κάνει το τεστ για τον ιό, στο Νοσοκομείο Πύργου. Αυτή η βραδύτητα του ΕΟΔΥ σίγουρα προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση η οποία επικρατεί στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας μας, παρότι βρισκόμαστε ουσιαστικά στο δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού.

Σάκης Μπαλιούκος

«Δεν ενημερωνόμαστε όπως θα έπρεπε από τον ΕΟΔΥ»

  • «Ειδοποίησαν πρώτα τους υπαλλήλους και μετά εμείς τρέχαμε για απολυμάνσεις»
  • «Μακάρι τα νέα τεστ να βγουν αρνητικά την Δευτέρα»  
  • Τι ανέφερε ο δήμαρχος για ένα παράξενο γεγονός σε κοινότητα του δήμου του

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ήταν καλεσμένος χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ για την διασπορά του ιού στην περιοχή της Κρέστενας και τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι έλεγχοι που έγιναν πριν από λίγες μέρες από τον ΕΟΔΥ αφορούν ένα τμήμα των υπαλλήλων του Δημαρχείου. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα δείγματα και συνεχίζουμε. Βρέθηκαν 5 θετικά από τις εξετάσεις που έγιναν, αλλά έχουμε και κάτι περίεργο που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ενώ συνεργαστήκαμε, ενώ το ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ, δεν ενημερωνόμαστε για να ξέρουμε ότι από τα τόσα δείγματα που πήρανε, βρέθηκαν αυτά, τα οποία έχουν επίπτωση.

Ειδοποίησαν απευθείας τον εργαζόμενο, με αποτέλεσμα εμείς τώρα να τρέχουμε για να κάνουμε όλες τις ενέργειες για την απομόνωση τους, να μπουν οι άνθρωποι σε έναν περιορισμό, να δούμε τι θα γίνει με τα παιδιά τους που πάνε στο σχολείο, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση. Στις επαφές με τα υψηλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν παίρνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Προφανώς ερχόμαστε σε δεύτερη μοίρα. Εγώ φοβάμαι ότι είναι πίσω και άλλα δείγματα και θα μας αιφνιδιάσουν και πάλι. Αυτό που παρατηρώ και πρέπει να είναι ένα μήνυμα στον κόσμο, είναι ότι οι υπάλληλοι μου οι οποίοι υπέστησαν αυτή την ατυχία, είναι υπάλληλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν τους έχω δει μία μέρα χωρίς μάσκα. Δεν τους έχω δει να μην έχουν τα αντισηπτικά τους πάνω στο γραφείο. Με ξενίζει αυτό το γεγονός, αυτή η εξέλιξη, μακάρι να έχουν κάνει λάθος και το άλλο δείγμα το οποίο έχουνε πάρει, την Δευτέρα να βγει αρνητικό και να ηρεμήσουν και αυτοί και οι οικογένειές τους. Σε αυτούς λοιπόν που έχουνε βγει θετικοί θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος τη Δευτέρα.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα και έτσι δεν ξερουμε τι να κάνουμε με την κυρία η οποία έχει παιδάκι στο σχολείο. Θα το ανοίξουμε το σχολείο την Δευτέρα; Έχουμε ξεκινήσει τις απολυμάνσεις, τις εντείνουμε τώρα μετά από αυτά τα γεγονότα, κλείσαμε το δημαρχείο, θα βάλω μόνο προσωπικό ασφαλείας, έναν σε κάθε τμήμα έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πάντως να ξέρουν όλοι ότι ο ιός μας χτύπησε την πόρτα και είμαστε σε δύσκολη θέση και όσο το πρόβλημα είναι μακριά ίσως να είμαστε χαλαροί. Θα πρέπει να μάθουμε τι γίνεται με τα υπόλοιπα δείγματα αν είναι δηλαδή αρνητικά. Σήμερα …φάγαμε όλη τη μέρα για να δούμε αν είναι μόνο αυτά τα δείγματα ή περιμένουμε και κάποια άλλα».

Κηδεία ηλικιωμένου με κορωνοϊό

Εντωμεταξύ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αναφέρθηκε και σε ένα αξιοπερίεργο γεγονός το οποίο έλαβε χώρα σε κοινότητα του δήμου. «Επίσης χθες μάθαμε κατά σύμπτωση και ένα περιστατικό με νεκρό με κορωνοϊό.

Ήρθε ένας νεκρός από την Αθήνα, που πέθανε με κορωνοϊό και στην άδεια ταφής διαπιστώσαμε ότι κατέληξε από αυτόν τον ιό. Αυτό έγινε στην περιοχή του Γρύλου. Ήταν κάτοικος Αθήνας, τον έφεραν κάτω χωρίς να ενημερώσουν το δήμο και μετά τρέχαμε εμείς να κάνουμε τις απολυμάνσεις. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι το πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την υφήλιο.

Δυστυχώς υπάρχει κενό στην ενημέρωση, έπρεπε να είναι πιο συνδεδεμένη η κοινωνία, οι υπεύθυνοι πρέπει να έχουν καλύτερη ενημέρωση ο ένας προς τον άλλον, για να μπορέσουμε να παράγουμε αυτό που λέμε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα για μένα, μια αποκαρδιωτική μέρα θα έλεγα.

Περιμένουμε όμως τη Δευτέρα να δούμε τι θα γίνει και φυσικά περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε και άλλες ενημερώσεις, δηλαδή αν και άλλοι υπάλληλοι μας ή ακόμη και εμείς οι αιρετοί που κάναμε το τεστ είμαστε θετικοί ή όχι. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το προσωπικό μου».

www.patrisnews.com