Πα. Απρ 19th, 2024

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Σάμο – Δικογραφία για εμπρησμό κατά 83χρονου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Bουρλιώτες της Σάμου.

Για δεύτερη ημέρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας έφτασαν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση καθώς και 6 εθελοντές με 2 οχήματα από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου.

Συνδρομή παρέχουν πάνω  απο 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δύο εθελοντές πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά. Ο ένας τραυματίστηκε στο μάτι και ο άλλος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Και στους δυο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και οι εθελοντές θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσουν όλες οι μικροεστίες

Σύμφωνα  με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περίπου 700 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  φαίνεται να ξεκίνησε από περιοχή Νεράκι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, πέρασε στη ρεματιά κάτω από την Μονή της Παναγίας της Βροντιανής , στην κορυφογραμμή σε δύσβατα σημεία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε την εκκένωση προληπτικά του χωριού τον Βουρλιωτών γιατί η φωτιά είχε φτάσει στις παρυφές του χωριού. Υπερήλικες και άτομα που είχαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχείο της πόλεως Σάμου.

Άλλη μια δύσκολη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος

Στον εισαγγελέα 83χρονος

Από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσήχθη ένας 83χρονος ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για το περιστατικό αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και οι εθελοντές θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσουν όλες οι μικροεστίες το συντονισμό της κατάσβεσης είχε ο στρατηγός της πυροσβεστικής Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Πηγή: firefightingreece.gr, samos24.gr, samostoday.gr