Πε. Μαρ 28th, 2024

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις για την Διώρυγα Κορίνθου (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτοψία στη Διώρυγα της Κορίνθου πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς μαζί με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διώρυγας ΑΕ, Γιώργο Ζουγλή. Οι τρεις άνδρες διέσχισαν με σκάφος τη Διώρυγα και είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο ιδιαίτερα προβληματικό σημείο όπου εκδηλώνονται οι συνεχιζόμενες καταπτώσεις των πρανών. Ήδη, ο όγκος των πρανών είναι πολύ μεγάλος και γι΄αυτό έχει κλείσει η πρόσβαση στη Διώρυγα.
Ο κ. Ταγαράς κατά την αυτοψία σημείωσε τα ακόλουθα:
«Τα κύρια ζητήματα εφεξής για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος στη Διώρυγα είναι τα ακόλουθα:
1ον Η ασφάλεια του χώρου όπου εξελίσσεται η κατάπτωση των πρανών
2ον Η ενδεδειγμένη μελέτη που θα πραγματοποιήσουν οι ειδικοί
3ον κατασκευή του έργου το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ ευρώ
4ον Η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου
5ον Η περίφραξη της Διώρυγας για λόγους ασφαλείας, προς αποφυγήν τραγικών φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε πρόσφατα.
Να σημειώσων ότι χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στο σημείο εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, μετέβη κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να εξετάσει την κατάσταση.

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι έργο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σύμβολο αναφοράς, Και δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, το ανήγαγε σε θέμα Εθνικού Επιπέδου!
Συνεχίζουμε τις ενέργειες»!