Πε. Απρ 25th, 2024

Σκυλογιάννης – Ευαγγελινέλης: 11 χρόνια από τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σκυλογιάννης – Ευαγγελινέλης: 11 χρόνια από τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (video)

Η ώρα είναι περίπου 18:30 και το κέντρο της Άμεσης Δράσης δίνει σήμα προς όλες της μονάδες ότι στην περιοχή του Μενιδίου έχει γίνει ένοπλη ληστεία με θύμα έναν προμηθευτή περιπτέρου και λεία ποσό 11.000 ευρώ. Οι δράστες έχουν επιβιβαστεί σε ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο Volvo ασημί χρώματος. Κάθε διαθέσιμη δύναμη (περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.) σαρώνουν κάθε περιοχή δίπλα στον Κηφισό για τον εντοπισμό τους. Το ύποπτο όχημα εντοπίζεται και σιγά – σιγά οι αστυνομικοί (με σβηστούς φάρους και σε απόσταση περίπου 100μ. -για να μη γίνουν αντιληπτοί- το ακολουθούν).

Σε κάποιο σημείο οι αστυνομικοί γίνονται αντιληπτοί από τους ληστές. Ο οδηγός του κλεμμένου Volvo ακινητοποιεί το όχημα και οι επιβαίνοντες ανοίγουν πυρ εναντίον των μονάδων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονται στο σημείο. Θα βρεθούν 23 κάλυκες από Καλάσνικοφ, ενώ οι αστυνομικοί θα πυροβολήσουν 17 φορές εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν ληστή που κάθεται στο πίσω μέρους του ασημί οχήματος. Οι Γιώργος Σκυλογιάννης και Γιάννης Ευαγγελινέλης δεν θα είναι τόσο τυχεροί, καθώς οι σφαίρες από το βαρύ πολεμικό τυφέκιο τους έχουν «γαζώσει» και οι δύο νεαροί αστυνομικοί πληρώνουν με τη ζωή τους με τη μάχη με το έγκλημα.

Δύο ημέρες αργότερα, σε κλίμα οργής και οδύνης κηδεύτηκε ο Γιώργος Σκυλογιάννης, τον οποίο αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα συγγενείς φίλοι, συνάδελφοί του αλλά και πλήθος Τρικαλινών.

Η σύλληψη των δολοφόνων ήταν πια ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν τρεις κακοποιοί εκ των οποίων οι δύο καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και 66 χρόνια κάθρειξης ενώ ο τρίτος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση προκαλώτνας την οργή των συγγενών των δύο νεκρών.

Λίγα λόγια για τους δύο νεκρούς αστυνομικούς

Γιάννης Ευαγγελινέλης: Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του τον υποχρέωσε να αναζητήσει εργασία αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Αντί να δουλέψει στο εργοστάσιο ξυλείας στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο πατέρας του, προτίμησε να καταταγεί, τον Οκτώβριο του 2008, στην Ελληνική Αστυνομία. Την 1η Μαρτίου 2011 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου και πιστολιού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τέσσερις δράστες.

Γιώργος Σκυλογιάννης: Γεννήθηκε το 1989 στα Τρίκαλα (ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου) και υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δούλευε από μικρός ως σερβιτόρος για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στην EΛ. ΑΣ. κατετάγη το καλοκαίρι του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Την 1η Μαρτίου 2011 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου και πιστολιού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τέσσερις δράστες.